21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTipografia Rottaprint din Apahida, judeţul Cluj, are în plan investiţii de 4...

Tipografia Rottaprint din Apahida, judeţul Cluj, are în plan investiţii de 4 milioane de euro

Rottaprint, tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive şi ambalaje flexibile, şi-a bugetat investiţii de 4 milioane de euro pentru anul acesta şi o creştere de două cifre a veniturilor. Compania a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 23 milioane de euro, în creştere cu circa 7% faţă de anul precedent.

Investiţiile prevăzute pentru anul în curs vor fi direcţionate pentru dezvoltare software, siguranţa angajaţilor, utilaje prin care se va reduce impactul producţiei asupra mediului, implementarea unui sistem performant de colectare selectivă, dezvoltarea liniilor de producţie pentru etichetele inteligente, precum şi finalizarea procesului de certificare pentru siguranţa alimentară conform schemei FSSC 22000.

Anul trecut, compania a derulat investiţii de 1,5 milioane de euro în extinderea parcului de utilaje, echipamente pentru dezvoltarea unor noi linii de producţie precum cea a cartonaşelor promoţionale înfoliate sau a capacelor de aluminiu cu embosare pe margine (rim emboss) şi software.

”În 2020, vom continua dezvoltarea liniilor de fabricaţie pentru noile categorii de produse intrate în portofoliul Rottaprint şi ne întărim angajamentul de a asigura o producţie eficientă şi prietenoasă cu mediul. Toate aceste investiţii, cumulate cu realizările anului trecut, vin în sprijinul optimizării fluxului de producţie intern şi extinderea gamei de produse, fapt pentru care putem estima o creştere a cifrei de afaceri de două cifre până la finalul anului”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.  

Cele mai solicitate produse au fost etichetele autoadezive, capacele de aluminiu şi etichetele fabricate din folie termocontractibilă. În ceea ce priveşte topul industriilor pentru care producătorul român a livrat anul trecut, acesta este condus de industria alimentară şi a băuturilor răcoritoare, urmată de vinuri şi industria de retail.

Rottaprint a fost înfiinţată în urmă cu 29 ani, în Apahida, jud. Cluj, şi deţine în prezent 4 centre logistice în România (Timişoara, Braşov, Ilfov, Paşcani) şi 2 centre logistice în Ungaria şi Germania, în care lucrează peste 270 de angajaţi. În 2019, Rottaprint a livrat produse în 11 ţări din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments