8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujul a cumpărat 50 de troleibuze Solaris Trollino cu 31 de milioane...

Clujul a cumpărat 50 de troleibuze Solaris Trollino cu 31 de milioane de euro. 50% din flota de transport public a orașului este nepoluantă

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA au pus în circulație marți, 4 februarie, 25 de noi troleibuze marca Solaris Trollino, dintr-un total de 50 de uitati achizitionate de la firma poloneză Solaris Bus & Coach SA. Valoarea totala a achizitiei a fost de 147.415.957 de lei, cu TVA (circa 30,9 milioane de euro). Prin achiziţionarea celor 50 de troleibuze se vor înlocui 50 de troleibuze vechi, ce circulă pe liniile de troleibuz 4, 5, 6, 7 și 25.

”Practic sunt cele mai moderne troleibuze existente pe piață, au toate facilitățile posibile din punct de vedere tehnic. Astăzi, 50% din flota de transport public a orașului este nepoluantă, electrică. De departe suntem administrația locală cu cea mai nepoluantă flotă de transport public din România. Acest lucru va continua și în anii următori, obiectivul nostru fiind ca în anul 2026 întreaga flotă de transport public din oraș să fie nepoluantă. Practic, ne dorim să le asigurăm clujenilor două lucruri: sănătate și confort. Din cele 370 de mijloace de transport care compun flota de transport public a orașului, 66% este o flotă nouă, ceea ce arată preocuparea și respectul față de clujeni și preocuparea noastră de a asigura un mediu nepoluant în Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc.

Noile troleibuze dispun de toate dotările necesare unui transport modern: facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, sistem de ventilaţie şi aer condiţionat pentru sezonul cald, indicatoare de traseu electronice, sisteme de informare pentru călători cu monitoare LCD; sistem de numărare călători şi sistem de supraveghere video interioară şi exterioară. Numărul total de pasageri ce pot fi transportați de un troleibuz este de 140 persoane, din care 36 locuri pe scaune.

În acest moment, transportul public din Cluj are în dotare 41 de autobuze electrice, dintre care 11 achiziționate prin fonduri elvețiene și 30 prin fonduri europene, acestea din urmă intrând în circulaţie în anul 2019. În prezent municipiul Cluj-Napoca are cea mai mare flotă de autobuze electrice din România și se află în primele 10 orașe din Uniunea Europeană cu autobuze electrice raportate la numărul de locuitori. Restul de 25 de troleibuze noi ajunse la Cluj-Napoca la finalul anului trecut vor fi puse în circulație în perioada următoare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments