6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂReiau angajările: Leoni caută 213 oameni pentru fabrica de cablaje auto din...

Reiau angajările: Leoni caută 213 oameni pentru fabrica de cablaje auto din Bistriţa

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, parte a grupului german Leoni, are disponibile în prezent 213 locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor (200), dar şi pentru magazineri (4), ingi­neri calitate (2), ingineri electronişti (2), ingineri pro­duc­ţie (2) sau tehnicieni mentenanţă (3), potrivit informa­ţi­ilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Nasăud.

Leoni oferă angajaţilor diferite traininguri de for­ma­re profesională pentru toate poziţiile din cadrul com­pa­niei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, conform in­formaţiilor de pe site-ul companiei. Cu peste 13.000 de an­ga­jaţi la nivel local, Leoni este unul dintre cei mai mari an­gajatori din România, potrivit datelor de site-ul companiei.

Compania Leoni Wiring Systems Ro cu sediul în Bistriţa este cea mai mare entitate deţinută de germani pe pia­ţa locală. Compania a avut în 2018 afaceri de peste 1,47 mld. lei, un profit net de 28,1 mil. lei şi un număr mediu de 5.161 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Pe plan local, Leoni Wiring Systems Ro Bistriţa este urmată de Leoni Wiring Systems Arad (cu afaceri de 896,6 mil. lei în 2018) şi Leoni Wiring Systems Piteşti (cu afaceri de 772,6 mil. lei în 2018), cu sediul central în localitatea Bascov, Argeş.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu. În anul 2016, a fost înfiinţat primul Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german. Compania Leoni Wiring Systems Arad, administrează fabricile de cablaje auto din Arad, Beiuş (Bihor), dar şi pe cea din parcul industrial Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, un proiect demarat de germani pe piaţa locală în 2017, când Leoni a preluat spaţiul în care a funcţionat producătorul italian de anvelope Pirelli.

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni a avut în 2018 vânzări globale de aproximativ 5,1 mld. euro, potrivit datelor de pe site-ului companiei. În toamna anului 2018, producătorul german de cabluri şi sisteme de cablaj Leoni a lansat lucrările de construire a unei fabrici de 60 milioane de euro în Kraljevo, Serbia. Fabrica, a patra construită de Leoni în Serbia, va avea 5.000 de angajaţi în 2023, în momentul finalizării, potrivit Seenews.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments