9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAfacerile distribuitorului de articole pentru amenajări interioare Ax Perpetuum Impex din Cluj...

Afacerile distribuitorului de articole pentru amenajări interioare Ax Perpetuum Impex din Cluj au crescut cu peste 15% în 2019, la 200 de milioane de lei

Producătorul şi distribuitorul de arti­cole pentru amenajări interioare şi exte­rioa­re Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca, controlat de antreprenorul Dan Mihai Pitic, a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 200 mil. lei (aproximativ 42 mil. euro), în creştere cu peste 15% faţă de anul precedent, potrivit Ziarului Financiar.

”Anul trecut am finalizat două investiţii aferente modernizării birourilor proprii, precum şi o investiţie într-un showroom situat pe una din arterele principale ale oraşului Cluj-Napoca, Calea Turzii. Pentru anul în curs previ­zionăm investiţii în câteva showroomuri în principalele oraşe din România, pentru prezentarea produselor noastre din gama mochetă, parchet, uşi, plăci ceramice, textile şi alte materiale aferente decora­ţiunilor interioare”, a declarat Dan Mihai Pitic, fondatorul compa­niei Ax Perpetuum Impex, citat de ZF.

Compania dispune în prezent de 285 de angajaţi, după ce anul trecut au fost recrutaţi 15 oameni. Compania va con­ti­nua anul acesta să recruteze personal necesar pentru asigurarea dezvoltării planifi­ca­te a unităţilor de business pe care le deţine. Joburile disponibile în momentul de faţă sunt pentru aria de logistică şi livrări, dar şi forţă de vânzări.

”Piaţa ţintă căreia ne adresăm este preponderent formată din materiale de amenajări interioare, aflându-se în strânsă legătură cu piaţa construcţiilor, care în 2019 a înregistrat o creştere de două cifre, lucru care s-a regăsit şi în vânzările noastre din anul trecut. Trendul se va vedea şi în 2020, având în vedere faptul că materialele de amenajări interioare vin ulterior edificării construcţiilor ca proces de dezvoltare. Datorită trendului ascendent în domeniul construcţiilor, este puţin probabil să se prefigureze o criză în domeniul nostru de activitate”, a mai spus fondatorul companiei Ax Perpetuum Impex.

Antreprenorul Dan Pitic a preluat în 2018 o creanţă în valoare de 27,3 milioane de lei asupra retailerului de bricolaj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat acum în reorganizare. Creanţa care reprezenta 10% din valoarea totală a creanţelor pe care Ambient le avea de achitat a fost preluată de Dan Pitic prin firma Hipermob, arată datele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Prin această creanţă, Dan Pitic a preluat în franciză magazinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj.

Hipermob deţine acum imobilele în care funcţionează magazinele din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj, activitatea efectivă a magazinelor fiind operată prin firma Antima Retail, deţinută tot de Dan Pitic.

Sursa Foto: Facebook Ax Perpetuum Impex

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments