18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de mobilă Larix din Reghin: Piaţa locală este inundată de produse...

Producătorul de mobilă Larix din Reghin: Piaţa locală este inundată de produse de import ieftine

Producătorul Larix Mobilă, cu se­diul în Reghin, judeţul Mureş, cu afa­ceri anuale de 66 mil. lei, trimite la export aproximativ 70% din mobilierul produs în cele trei fabrici pe care le operează în România şi unde lucrează peste 360 de oameni, scrie Ziarul Financiar.

”Devine tot mai greu să fa­cem faţă importurilor de pro­duse ieftine. Piaţa din România nu este sufi­cient de matură pentru a în­ţe­lege implicaţiile în­cu­rajă­rii acestor im­porturi, de ace­ea occi­den­talii sunt prin­cipalii noş­tri clienţi. Pe lân­gă cursa con­tinuă de a efi­cientiza cos­tu­rile şi a men­ţi­ne preţul cât mai scăzut, pentru a concura cu produse asiatice, se adaugă şi tot mai multe răspunderi şi obligaţii legale şi o legislaţie lipsită de predictibi­li­tate. În lip­sa unei încurajări a antrepre­no­rilor de profil, ne va fi tot mai greu”, a spus Zsolt Bereczki, ad­mi­nistrator şi acţionar al companiei Larix Mobilă, pentru ZF.

Producătorul Larix Mobilă deţine pe piaţa locală trei fabrici. Astfel, în fabrica din Reghin (judeţul Mureş) se rea­lizează tapiţeriile mari pentru cana­pe­le şi colţare.

”La această unitate am mai deschis şi o secţie de producţie de bu­că­tării la comandă produse pentru pia­ţa internă. Ne-am axat pe bucătării mai speciale, majoritatea dintre ele fiind vopsite şi furniruite. În cea de-a do­ua fabrică, care se află în localitatea Aluniş (judeţul Mureş), se produc sca­u­ne, fotolii şi se prelucrează lemn masiv pen­tru celelalte două fabrici. Cea mai ma­re unitate se află la Gheorgheni, judeţul Harghita, unde se produce mo­bilier corp, precum dormitoare, li­vin­guri”, a adăugat Zsolt Bereczki.

Acesta spune că aproximativ 70% din materia primă pe care o foloseşte com­pa­nia la fabricarea produselor de mobi­lier este achiziţionată de la furnizori ro­mâ­ni. Larix Mobilă îşi vin­de articolele de mobilier prin inter­me­­diul site-ului care poartă acelaşi nu­me, prin intermediul propriul lanţ de ma­ga­zine Natürlich, dar şi prin alţi distri­bui­tori. 

”Pentru piaţa din România am dez­vol­tat brandul Natürlich. În prezent avem 11 magazine în ţară. Peste 70% din pro­ducţia noastră merge spre export, în ge­neral în Benelux şi Germania”, a spus Zsolt Bereczki.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments