19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSibienii de la CON-A au ridicat stadioane de 150 mil. euro în...

Sibienii de la CON-A au ridicat stadioane de 150 mil. euro în ultimii şapte ani

Cel puţin cinci proiecte imobiliare cu destinaţie sportivă au fost ridicate în ultimii şapte ani de constructorul sibian CON-A, deţinut de omul de afaceri Mircea Bulboacă, potrivit Ziarului Financiar. Astfel, el şi-a adunat în portofoliu stadioane cu o valoare cumulată de peste 700 mil. lei (aproximativ 150 mil. euro).

De departe, cea mai valoroasă investiţie de acest tip este stadionul Ion Oblemenco din Craiova, un proiect de aproape 250 mil. lei, inaugurat în 2017 şi plasat în rândul celor mai bune din lume. Tot o investiţie de peste 200 de milioane de lei a presupus şi Cluj Arena, unde la construcţie CON-A a fost asociată cu ACI Cluj.

Cel mai recent proiect din zona sportivă anunţat de CON-A este construirea unei săli polivalente la Piteşti. Noua sală va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri şi va putea găzdui mai multe tipuri de competiţii sportive internaţionale, precum hand­bal, volei şi baschet, dar şi evenimente nonsportive.

Din experienţa CON-A fac parte, de asemenea, mai multe fabrici. Potrivit unor date transmise anterior, CON-A se ocupă, printre altele, de construcţia fabricii de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS, dezvoltată de Philip Morris în Otopeni, şi fabrica de soluţii perfuzabile dezvoltată de germanii de la B Braun lângă Timişoara, în localitatea Sânandrei. Fiecare din aceste proiecte are o valoare de peste 100 de milioane de euro.

Tot CON-A ridică fabrica de vată minerală a danezilor de la Rock­wool din localitatea Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti, o investiţie de 50 mil. euro, fabrica de bioetanol a elve­ţienilor de la Clariant în judeţul Dolj, fabrica de anvelope Pirelli din Slatina. CON-A a mai construit hale industriale pentru Daimler la Sebeş, Bosch la Cluj, Siniat în Gorj şi altele. În perioada 2000-2018, CON-A a construit şi predat peste 70 de fabrici.

Afacerile constructorului CON-A din Sibiu au coborât în 2018 cu aproape 20% faţă de anul anterior şi s-au situat astfel la 440 mil. lei (circa 96 mil. euro). Scăderea a venit după ce, potrivit datelor din 2017, CON-A devenise cel mai mare constructor cu capital privat românesc după cifra de afaceri. Şi profitul companiei a fost în scădere, la 20,1 mil. lei (4,3 mil. euro). Afacerile CON-A crescuseră în 2017 cu peste 50% faţă de anul anterior, ceea ce a propulsat compania direct în fruntea constructorilor cu acţionariat local, în faţa unor jucători locali precum Bog’Art, Construcţii Erbaşu sau Hidroconstrucţia.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments