19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFestivalurile Electric Castle şi Jazz in Park de la Cluj au fost...

Festivalurile Electric Castle şi Jazz in Park de la Cluj au fost premiate la European Festival Awards pe 2019

Electric Castle a fost desemnat cel mai bun festival de dimensiuni medii din Europa, iar Jazz in Park, cea mai bună manifestare muzicală de mici dimensiuni, la ediţia pe 2019 a European Festival Awards, cea mai importantă competiţie europeană în domeniu, care a avut loc miercuri seară.

Cu o istorie de şapte ani, Electric Castle îşi confirmă, încă o dată, poziţia unică în industria de evenimente de pe continent, ca un festival creat într-un spaţiu special, cu un line-up şi o producţie de nivel internaţional. Zecile de mii de fani ai festivalului au contribuit la obţinerea premiului, votul acestora aducând Electric Castle pe lista scurtă a evenimentelor nominalizate pentru ediţia 2019.

Din aceasta, câştigătorul a fost ales de un juriu format din oameni de specialitate care lucrează în industria de divertisment şi evenimente. Având drept competitori festivaluri cu o tradiţie de decenii, Electric Castle a reuşit să convingă şi să obţină titlul, mulţumită şi unei ediţii 2019 de top.

”Dacă pentru unii a treia oară e cu noroc, pentru noi se pare că a fost a… şaptea. Începând cu prima ediţie, am fost nominalizaţi în fiecare an în finala European Festival Awards, dar aseară am şi câştigat premiul pentru Best Medium-Sized Festival. Suntem foarte mândri, iar premiul ne motivează şi mai tare să creştem, să surprindem şi să oferim oamenilor o poveste în care să se piardă cinci zile pe an. Ne vedem la Castel, la un EC8 mai impresionant ca oricând”, a declarat Andi Vanca, Head of Communications Electric Castle.

Electric Castle se află, în prezent, în pregătirea ediţiei a opta, care va avea loc între 15 şi 19 iulie, pe domeniul Banffy din comuna Bonţida, Cluj. Primele nume de pe afiş au fost deja confirmate, festivalul surprinzând din nou cu nume importante. Printre ele se numără twenty øne piløts, Foals, The Neighbourhood, Zhu, Rezz, Fisher, Floating Points şi mulţi alţii. Pentru al doilea an consecutiv, Electric Castle aduce pe domeniul Banffy şi cei mai importanţi artişti New Media din lume. Robert Henke, James Clar, Claire Hentschker, printre alţii, vor reinterpreta spaţiul istoric al castelului, creând instalaţii unice în care tehnologia şi arta dau o nouă dimensiune realităţii.

Jazz in Park, aflat şi el anul trecut la cea de-a şaptea ediţie, a fost desemnat cel mai bun festival european de dimensiuni mici, respectiv cu mai puţin de 100.000 de spectatori. Anul trecut, peste 30 de trupe de jazz din toată lumea au cântat pe cele patru scene ale evenimentului, amplasate în Parcul central din Cluj-Napoca. Printre invitaţi s-au numărat Marcus Miller, Ghost-Note, Delvon Lamarr Organ Trio, Judith Hill, Shai Maestro Trio, Chassol, Tiny Fingers, Festen, Ours Samplus, Hristo Yotsov: Jazz Cats, Kosmic Blues. Ediţia de anul acesta va avea loc în perioada 1 – 3 mai.

European Festival Awards au fost iniţiate în 2010 de asociaţia de festivaluri europene Yourope şi de platforma Virtual Festivals Europe. Gala premiilor pentru anul precedent are loc în ianuarie, în cadrul festivalului Eurosonic Noorderslag din Groningen, Olanda. Anul acesta, la aceeaşi gală, Codruţa Vulcu, fondatoarea festivalului Artmania de la Sibiu a primit premiul pentru excelenţă şi pasiune.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments