19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul italian de electrocasnice De’Longhi preia fabrica de materiale plastice premium Jasz...

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi preia fabrica de materiale plastice premium Jasz Plaszt de lângă Salonta

De’Longhi România, care pro­du­ce la Jucu, în ju­deţul Cluj, es­pres­soare şi blendere, este pe cale să finalizeze o tranzacție de câteva zeci de milioane de euro, pentru preluarea fabricii de materiale plastice Jasz Plaszt, de lângă Salonta, Bihor, potrivit bihon.ro. De’Longhi va avea cel puțin 500 de angajați la fabrica de lângă Salonta, care va deveni a doua sa fabrică din România, după cea din județul Cluj.

Jasz Plaszt Ro SRL a luat fiinţă în iulie 2010, în udeţul Bihor, ca şi companie care activează în domeniul maselor plastice pe diferite nişe de profil. Membră a grupului slovac Jasz Plasztik Ltd. înființat în anul 1990, compania bihoreană are ca principale domenii de activitate: producția de mase plastice, ansamblare de produse electronice, ansamblare și inscripționare componente din material plastic, producție EPS și serviciu logistic de transport marfă. Amplasată în localitatea Mădăras, Bihor, fabrica cu cele două hale de producție a Jasz Plaszt Ro își desfășoară activitatea pe o suprafață totală de 25.000 metri pătrați.

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piaţa locală în 2012 prin preluarea facilităţilor de produc­ţie ale Nokia de la Cluj, a investit peste 100 mil. euro în fabrica din Ro­mâ­nia şi va continua să parieze pe dezvoltare. Acti­vi­tatea în fa­brica De’Longhi de la Jucu a de­marat la începutul anului 2013 cu o echipă care realiza o producţie de apro­ximativ 500 de maşini de cafea zilnic. Pe parcursul anului 2013 a fost transferată cea de-a doua linie de producţie principală şi câteva linii de producţie subansambluri şi s-a realizat investiţia iniţială în departamentul de injecţie mase plastice.

De’Longhi colaborează cu 40-50 de firme din România pe diverse servicii (spre exemplu securitate) şi produse (furnizori de componente, în special în zona Transilvaniei). O parte din componente – ce nu sunt realizate in-house – sunt luate de la parteneri. Unitatea de producţie de la Jucu a realizat la început doar espressoare, însă treptat – pe lângă părţi componente – şi-a extins activitatea cu blendere (mixere verticale) şi cu aparate de cafea pentru Nestle. Grupul are în total patru branduri – trei internaţionale (De’Longhi, Braun şi Kenwood) – şi Ariete. De asemenea, compania are parteneriat cu Nestle pentru producţia de cafetiere. Din 2004 italienii produc pentru Nestle aparate de cafea – pentru Nescafe Dolce Gusto şi Nespresso. Iniţial espressoarele erau realizate în Italia, dar acum şi la Cluj.

Businessul grupului De’Longhi pe plan local a ajuns în 2018 la afaceri de 1,2 miliarde lei (250 mil. euro) în România, în creştere cu 30% faţă de rezultatul obţinut în 2017. Pentru 2019 compania estimase o stagnare a businessului după ce an de an de la intrarea pe piaţă a avansat puternic. La nivel de grup De’Longhi a obţinut în 2018 afaceri de 2 mld. euro, fiind primul an când acest prag a fost depăşit.

În 2018, fabrica de la Jucu a grupului italian a rea­li­zat 1,4 mi­lioa­ne de es­pres­soare complet auto­ma­te sub bran­dul De’Longhi, 2,3 mi­lioa­ne de blen­dere sub mar­ca Braun şi 0,7 milioane de aparate de cafea pen­tru grupul Nestlé pentru Dolce Gusto. Fa­bri­ca din Cluj a ajuns cea mai mare din lume pentru grup, depăşind în 2018 unita­tea de pro­ducţie din China, potrivit unor informaţii anterioare.

La Jucu, pe lângă produse finite se realizează şi părţi componente. Mai exact, când la blendere ponderea e chiar mai mare. Spre exemplu, De’Longhi a relocat producţia de moto­are de blendere din Germa­nia la Jucu, potrivit informaţiilor transmise an­te­rior de oficialii companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments