9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPolonezii de la Impro investesc 4 milioane euro în extinderea fabricii de...

Polonezii de la Impro investesc 4 milioane euro în extinderea fabricii de acoperişuri din Cluj

Grupul polonez din construcţii Impro, care are în Ro­mâ­nia două fabrici – de acoperişuri şi de panouri termo­izo­lante, îşi va extinde capacitatea de producţie de aco­pe­ri­şuri de pe plan local, într-un program investiţional mai am­plu, ce presupune un buget de 4 milioane de euro şi care se va întinde pe circa trei ani, scrie Ziarul Financiar.

”Vom demara noi investiţii pentru 2020 şi pentru ur­mă­torii ani. Vom mări capaci­tatea de producţie, vom aduce noi utilaje de producţie şi vom extinde spaţiul de producţie, mărind hala deja existentă în Cluj. Toate aces­te investiţii vor aduce necesitatea de a mări echipa noastră, mai ales în departa­mentele Produc­ţie şi Logistică”, spune Mircea Pasenciuc, director general Impro România, citat de ZF.

Polonezii de la Impro au pre­luat la sfârşitul anului 2017 fabrica de panouri de tip sandwich din Timi­şoara de la italienii de la Marcegaglia. Grupul era deja prezent în România din 2009, iar până în 2016 a func­ţionat cu o singură linie de producţie, într-un spaţiu închi­riat, urmând să deschidă propria fabrică în localitatea Jucu, din judeţul Cluj, cea care este vizată acum de extindere.

Impro colaborează cu distri­buitori de acoperişuri, de­po­zite de materiale de construcţii, dezvoltatori imo­bi­liari, fir­me care execută spaţii industriale folosind panouri termoizolante şi/ sau tablă cutată. Impro este deţinută integral de Blachprofil 2 din Polonia, cu activitate pe pieţele din Europa. Grupul a fost înfi­in­ţat în Polonia în 1995, având ca obiect de activitate co­merţul cu acoperişuri de tablă. Compania s-a extins trep­tat cu linii de producţie şi reţele de distribuţie în Polo­nia, dar şi în Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. Din portofoliul Blachprofil fac parte ţigle metalice, sisteme de jgheaburi din oţel, lucrări de tinichigerie, ferestre pentru acoperiş, coşuri de aerisire şi produse din oţel.

Printre furnizori se numără ArcelorMittal (cel mai mare producător mondial de oţel), austriecii de la Voestalpine, nemţii de la ThyssenKrupp şi alţii. Pe piaţa locală a acoperişurilor, Impro concurează cu firme precum Bilka, Wetterbest sau Metigla, în vreme ce, în piaţa panourilor sandwich competitori sunt Teraplast, Isopan Est sau Topanel.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments