29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAplicaţia de parksharing yeParking din Cluj-Napoca primește finanțare pentru extindere de la...

Aplicaţia de parksharing yeParking din Cluj-Napoca primește finanțare pentru extindere de la fondul de investiţii Roca X

Roca X, un fond de investiţii care caută start-up-uri din tehnologie din România şi străinătate, investeşte în yeParking, aplicaţie de parksharing şi furnizor IT de soluţii pentru eficientizarea spaţiilor de parcare. Capitalul obţinut de companie în urma finanţării va fi folosit într-o primă etapă pentru creşterea ratei de utilizare a aplicaţiei în Cluj-Napoca, extinderea aplicaţiei în celelalte oraşe mari din România şi înrolarea primelor clădiri de birouri şi zone rezidenţiale închise în soluţia business to business.

”yeParking este o soluţie smart pentru o problemă presantă a oraşelor mari, unde să găseşti un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil.  De aceea suntem încrezători în potenţialul aplicaţiei să câştige popularitate în timp record şi credem că va deveni cât de curând un Waze al parcărilor, instalat pe toate telefoanele şoferilor din România şi nu numai. Am decis să completăm investiţia directă oferindu-ne susţinerea şi în dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metodă de plată în GoToParking, la aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj”, explică Alexandru Bogdan, Investment Manager ROCA X.

yeParking funcţionează pentru moment în Cluj-Napoca, cu peste 5.000 de utilizatori, oferind şoferilor posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au, către comunitate, optimizând astfel traficul şi timpii de căutare a unui loc de parcare.

”Interesul Roca X vine ca o confirmare că produsul nostru rezolvă o problemă reală, cu potenţial maxim. Planurile de dezvoltare sunt foarte ambiţioase şi avizează treptat atât oraşele mari din România, cât şi extinderea în regiune, cu soluţia de retail destinată utilizatorilor, care pot contribui la fluidiziarea traficului share-uind şi folosind parcările disitribuite, dar şi dezvoltarea soluţiei business to business. Suntem încrezători că fondurile obţinute ne vor ajuta să accelerăm şi mai mult dezvoltarea”, completează Mihai Lodoabă, administrator Digital Republic şi co-fondator yeParking.

yeParking a luat naştere la iniţiativa echipei Digital Republic, cu o largă experienţă în software şi produse digitale, cu sediul în Cluj-Napoca. Urmărind consolidarea soluţiei şi dezvoltarea ei în jurul necesităţilor din comunitate, yeParking a devenit din luna Decembrie entitate distinctă sub egida yeParking Solutions SRL.

Roca X a fost creat de divizia de investiţii a CITR Group (prin CIT Ressources şi CIT Re-structuring), BT Asset Management, Grampet SA (grup feroviar controlat de omul de afaceri Gruia Stoica), Liviu Stoleru (CEO al producătorului de cărămizi Cemacon), Lucia Costea (managing partner al distribuitorului de suplimente alimentare Secom), Oana-Ionela Luca, George-Mircea Târnoveanu şi Marius Alexe.

Fondul caută atât companii în faze incipiente (pentru care investiţiile platformei sunt cuprinse între 15.000 şi 150.000 de euro), cât şi firme care au deja un produs funcţional (unde investiţiile sunt cuprinse între 50.000 şi 250.000 de euro) şi firme mai dezvoltare, numite „serie A” (în care investiţiile sunt de la 200.000 şi 500.000 de euro). Astfel, finanţarea max-imă oferită de ROCA X este de jumătate de milion de euro.

În piaţa locală, mai există câteva fonduri de investiţii care pariază exclusiv pe startup-uri din domeniul tehnologiei. Printre acestea, se numără Early Game Ventures (un fond de 28 mil. euro), GapMinder (cu un buget de 26 mil. euro) sau 0-Day Capital.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments