web analytics
Sunteți aici

Arhitecta Georgiana Ciceo a investit 100.000 de euro într-un atelier de bijuterii contemporane la Cluj-Napoca

Georgiana Ciceo, la bază arhi­tect, şi-a urmat pasiunea pen­tru bijuterii, dar şi pentru meş­te­şuguri, şi a creat busi­nes­sul Monom, prin care produce bijuterii contemporane, avangar­diste sau inspirate din tradiţia românească. În 2016, şi-a pus la bătaie economiile de 2.000-3.000 de euro pentru a începe, iar ulte­rior şi-a făcut propriul atelier în Cluj-Napoca, l-a dotat cu echipa­men­tele necesare, iar in­ves­tiţia totală în business, de-a lun­gul celor trei ani de acti­vitate, s-a ridicat la 100.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.

”Natura profesiei me­le este una li­berală şi eram con­ştientă că, mai de­vre­me sau mai târziu, urma să devin antreprenor. Nu mă aş­teptam să fie într-ale bijuteriei, mă aşteptam să fie mai mult despre arhi­tec­tură, însă am învăţat să le combin. Nu am avut iniţial un plan de business, nu am făcut studii de pia­ţă, ştiam că piaţa locală e în dezvoltare, la fel şi interesul pentru produsele locale de design”, povesteşte Georgiana Ciceo.

Absolventă de Arhitectură, în ultimul an de stagiatură şi-a schimbat traiectoria pro­fesională, devenind antreprenor. Pe atunci lucra la a doua ediţie a festivalului ZAIN, care iniţiază un dialog în jurul fenomenului de design românesc la Cluj.

Georgiana Ciceo îşi aminteşte că primii săi clienţi au venit din mediul online, după ce au văzut creaţiile sale pe reţelele de socia­li­zare, iar o bună parte din ei au revenit, în timp, cu comenzi. Compania are propriul atelier în Cluj-Napoca, unde realizează bijuterii din metale semipreţioase şi preţioase, materie primă ce vine în mare parte din afara ţării, de la furnizori din Austria şi Marea Britanie.

Preţul unei perechi de cercei, spre exemplu, porneşte de la 25 de euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Un colier costă 90-100 de euro. Georgiana Ciceo spune că anul 2019 s-a încheiat cu venituri de aproximativ 30.000 euro, în creştere faţă de anul trecut. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW