web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de cărămizi Siceram Sighişoara şi-a majorat afacerile cu 25%, depăşind 100 mil. lei

Producătorul de cărămizi Siceram Sighişoara şi-a majorat afacerile cu 25%, depăşind 100 mil. lei

Siceram Sighişoara, producătorul de cărămizi a cărui achiziţie de către austriecii de la Leier a fost anunţată la sfârşitul lui 2019, estimează că şi-a majorat afacerile cu aproximativ 25% anul trecut, ceea ce duce rezultatul la 108 milioane de lei, potrivit Ziarului Financiar.

”Anul 2019 a fost unul foarte bun şi probabil, după ce vom încheia calculele, vom constata că ne-am dublat profitul. Cred însă că 2020 va fi mai slab decât 2019, deoarece există acum în piaţa materialelor de construcţii stocuri care nu existau la începutul anului trecut”, spune Nicolae Neag, directorul comercial al Siceram Sighişoara. În 2018, profitul Siceram a fost de 10 mi­lioane de lei.

În octombrie 2019, compania austriacă Leier, care cumpărase cu un an în urmă producătorul de cărămizi Brikston Iaşi, a anunţat că vrea să achiziţioneze şi Siceram Sighişoara, activă în acelaşi domeniu. Siceram are 190 de acţionari, majoritatea pensionari, foşti salariaţi ai companiei. Foarte puţini din cei 250 de angajaţi actuali au şi acţiuni în companie.

Siceram are o fabrică de cărămizi (cu o capacitate de producţie de 880 de metri cubi pe zi), o fabrică de ţiglă (4.000 de metri pătraţi pe zi), o fabrică de buiandrugi şi o linie de produse artizanale, unde se lucrează la comandă, pentru recondiţionarea unor monumente istorice. Toate aceste facilităţi de producţie se află în Sighişoara şi vor fi preluate integral de Leier.

Siceram Sighişoara este deţinută de actuali şi de foşti angajaţi sau de moştenitori ai acestora, după ce, după revoluţie, a fost privatizată prin metoda MEBO. Siceram este unul dintre cei mai vechi producători de materiale de construcţii din România, producţia de pe actualul amplasament fiind lansată în urmă cu peste 100 de ani.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW