web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fermierul bihorean Bogdan Stanciu a luat 1,2 mil. euro de la UE ca să construiască cinci silozuri de cereale şi o unitate de panificaţie

Fermierul bihorean Bogdan Stanciu a luat 1,2 mil. euro de la UE ca să construiască cinci silozuri de cereale şi o unitate de panificaţie

Compania Tivan Plast din Oradea, producător de subansambluri electro­nice (piese pentru utilaje), are în desfăşurare o investiţie de 6 mil. lei (1,2 mil. euro) pentru construirea unor silozuri pentru colectarea, condiţionarea şi depozitarea cerealelor şi a unei unităţi de panificaţie în localitatea Săcădat, aflată la 57 de kilometri de Oradea, conform datelor publicate pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Businessul Tivan Plast este controlat de Bogdan Stanciu (80%) şi Ioan Stanciu (20%). Asociatul majoritar mai este implicat în afacerea AMT Investments, activităţi în creşterea bovinelor în localitatea Săcădat din judeţul Bihor, potrivit confidas.ro.

Pentru înfiinţarea unei unităţi de panificaţie, pornind de la lucrările de construcţii şi instalaţiile aferente, asigurarea utilităţilor până la procurarea şi montajul utilajelor, firma a atras fonduri europene de 1,7 milioane de lei, potrivit datelor de la AFIR. Pentru construcţia silozurilor, compania a atras 1,3 mi­lioane de lei, iar pentru achiziţia unei linii tehno­logice de însilozare cu montaj, firma a luat bani europeni în valoare de 3,1 mi­lioane de lei.

Silozurile vor fi amplasamente în localitatea Săcădat, pe o suprafaţă totală de 1.978 mp, teren intravilan. Vor fi realizate cinci silozuri având o capacitate de aproximativ 1.000 de tone fiecare, în conformitate cu proiectul publicat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului în Bihor.

Pe lângă acestea se va amenaja o zonă de recepţie cereale, în care se vor descărca cereale, unde se vor cântări şi vor fi conduse către zona de condiţionare, potrivit sursei citate.vTivan Plast a avut în 2018 o cifră de afaceri de 8,9 milioane de lei, în creştere cu 56% faţă de anul precedent, şi un profit de 2,2 mi­lioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW