web analytics
Sunteți aici

Producătorul portughez de componente auto Coindu angajează 100 de oameni pentru fabrica de tapiserii auto din Curtici, Arad

Producătorul portughez de componente auto Coindu România angajează în prezent 100 de oameni pentru fabrica de tapiserii din judeţul Arad, potrivit site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad. Compania caută 50 de muncitori necalificaţi în industria textilelor şi 50 de confecţioneri-asamblori articole din textile, conform AJOFM Arad. Coindu avea la finalul anului trecut un număr mediu de 1.500 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Coindu produce în fabrica din Curtici, la 17 km de municipiul Arad, tapiserii auto şi alte componente soft de interior pentru producătorii mari de autoturisme, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. România a fost prima piaţă internaţională pe care a intrat Coindu, care în prezent mai deţine pe lângă fabrica din Curtici unităţi de producţie în Portugalia şi în Mexic, două centre de dezvoltare şi un birou de vânzări în Germania şi un spaţiu de depozitare în Slovacia.

Coindu România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 411,7 mil. lei (88,6 mil. euro), în scădere cu 9% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza da­telor de la Ministerul Finanţelor. Chiar dacă afacerile au scă­zut, compania a reuşit să-şi diminueze anul trecut de aproa­pe opt ori pierderile, de la 48,9 mil. lei (10,7 mil. euro) în 2017 la 6,3 mil. lei (1,3 mil. euro) în 2018, potrivit datelor publice.

Fondată în anul 1988 de o familie germană împreună cu doi oameni de afaceri portughezi, Coindu s-a ocupat iniţial cu producţia de genţi. Patru ani mai târziu, compania a deschis o unitate de producţie în Portugalia, dedicându-se exclusiv producţiei de omponente auto. În 2018, grupul portughez Coindu a realizat vânzări consolidate de 348 mil. euro, având în total 6.000 de angajaţi, conform site-ului companiei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW