12.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFinanţare de 22,5 mil. euro de la BRD pentru proiectul mix Record...

Finanţare de 22,5 mil. euro de la BRD pentru proiectul mix Record Park din Cluj

Dez­vol­tatorul imobiliar Speedwell, fondat de belgienii Jan Demeyere şi Didier Balcaen, a semnat un acord de finanţare de 22,5 milioane euro cu BRD Société Générale pentru dezvoltarea Record Park, primul proiect de regenerare urbană mixtă din Cluj-Napoca, compania având un plan derularea unui proiect similar şi la Timişoara.

Proiectul Record Park include o clădire de birouri clasa A cu o suprafaţă închiriabilă de 12.000 de metri pătraţi, o componentă rezidenţială cu 236 de apartamente, o clădire veche de 200 de ani recondiţionată de dezvoltator pentru a găzdui un restaurant, spatii de co-working şi art hub, şi un club de fitness.

”Această reţetă de dezvoltare cu apartamente, birouri şi facilităţi incluse, care s-a dovedit a fi foarte atractivă pentru clienţi, va fi replicată într-un alt oraş important, Timişoara, unde dezvoltăm un nou proiect similar pe terenul recent achiziţionat al fostei fabrici Paltim”, a declarat Gabriela Chinzenschi, CFO-ul companiei Speedwell.

Echipa ce a acordat asistenţă juridică clientului a fost formată din Otilia Petrescu – General Counsel şi Alex Bumbu – Legal Counsel, alături de echipa Reff & Associates formată din Alina Tihan – Senior Managing Associate şi Diana-Elena Rotaru – Associate. De partea creditorului, mandatul a fost gestionat de Ţucă, Zbârcea şi Asociaţii prin Mihai Dudoiu – Partener şi Cătălin Georgescu – Managing Associate.

Speedwell este un dezvoltator imobiliar fondat de doi cetăţeni belgieni, Jan Demeyere şi Didier Balcaen, având un portofoliu semnificativ de proiecte imobiliare finalizate sau în curs de finalizare în marile oraşe din România, precum Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara. Primul este proiectul rezidenţial Triana, în partea de est a Bucureştiului, care va avea 210 apartamente, iar al doilea unul mixt în Cluj cu 230 de apartamente şi 12.000 mp de birouri. În paralel, Didier Balcaen a demarat prin compania Willow Residen­tial un proiect imobiliar care va include atât birouri, cât şi rezi­denţial pe Stra­da Jandarmeriei, vizavi de clubul Stejarii al lui Ion Ţiriac. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments