web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Călin Muscă investeşte 10 mil. euro în extinderea capacităţii de procesare a cărnii de porc la fabrica din judeţul Arad

Călin Muscă investeşte 10 mil. euro în extinderea capacităţii de procesare a cărnii de porc la fabrica din judeţul Arad

Călin Muscă, proprietarul Porkprod, fiul fermierului Dimitrie Muscă din judeţul Arad, investeşte 10 mil. euro într-un nou spaţiu integrat de producţie, jumătate din investiţie fiind din fonduri europene, scrie Ziarul Financiar.

”Investim 10 milioane de euro într-o capacitate de sacrificare, un spaţiu de tranşare, o fabrică de mezeluri, o linie integrată, complet nouă. Avem trei ferme de porci, la Iratoşu, Macea şi Olari, unde producem anual 85.000 de porci. La Macea avem abator, dar am atins limita maximă a capacităţii de producţie, de aceea investim în extindere”, a spus Călin Muscă.

Acesta a adăugat că noul spaţiu va avea o capacitate de abatorizare de 1.000 de capete/zi, iar în mai va fi pus în funcţiune. Acesta este cel mai mare proiect de investiţii al companiei Porkprod, de la înfiinţare – 2006 – până în prezent. Călin Muscă susţine că investiţia de 10 milioane de euro face parte dintr-un plan mai amplu de extindere a companiei în viitor, în ciuda prezenţei pestei porcine africane (PPA).

În 2018, compania Porkprod a înregistrat o cifră de afaceri de 21,7 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de anul anterior, şi un profit net de 1 milion de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW