web analytics
Sunteți aici

Norvegienii de la Visma au preluat jumătate din platforma de contabilitate SmartBill

Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, a anunţat intrarea în acţionariatul SmartBill, preluând jumătate din companie, în timp ce fondatorii, Ioana Hasan, Radu Hasan şi Mircea Căpăţînă, păstrează controlul, ocupându-se în continuare de dezvoltarea afacerii.

Intelligent IT, firma din Sibiu care a creat soluţia de facturare şi gestiune Smart Bill pentru IMM-uri, a fost înfiinţată în 2006 şi a încheiat 2018 cu afaceri de 11 mil. lei. Compania şi-a multiplicat de 5 ori business-ul în ultimii 4 ani, cu creşteri anuale de 50%, fiind liderul pieţei de soluţii financiar-contabile din România.

”Am găsit în Visma partenerul ideal pentru a trece SmartBill la următorul nivel. Resursele şi experienţa lor ne vor ajuta să facem SmartBill şi mai bun, să continuăm să inovăm şi să facem viaţa antreprenorilor din România puţin mai uşoară. Sunt foarte mândru de ce a ajuns SmartBill şi vreau să le mulţumesc co-fondatorilor mei, Ioana şi Mircea, investitorilor noştri, dar mai ales excelentei echipe pe care am creat-o, care a avut cel mai important rol în dezvoltarea noastră din ultimii ani”, a declarat Radu Hasan, Co-Founder & CEO.

La începutul anului 2016, fondul de private equity Catalyst România a preluat în schimbul unei sume de 829.176 de euro un pachet de 25% din acţiunile Intelligent IT printr-o operaţiune de majorare a capitalului social. La majorarea de capital a participat şi Gecad Group, fondat de Radu Georgescu, care a preluat 7% din acţiunile companiei din Sibiu, pentru 229.771 euro.

Serviciile SmartBill sunt utilizate, in prezent, de peste 65.000 de clienti, de la PFA-uri, la companii mici si mijlocii, si pana la multinationale, din toate sectoarele de business, precum servicii şi comert. Compania norvegiană Visma a intrat pe piaţa locală în 2006, odată cu deschi­derea primului centru de cercetare-dez­voltare în Timişoara. Un an mai târziu, Visma a devenit acţionarul firmei Multimedia Capital România, din Sibiu. În 2009, Visma Software Timi­şoara şi Visma Software Sibiu au fu­zionat, devenind Visma Software Ro­mânia, o singură companie, cu sediu la Sibiu şi punct de lucru la Timişoara.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW