12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRetailerul german de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach deschide la Oradea...

Retailerul german de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach deschide la Oradea cel de-al şaptelea magazin de pe piaţa locală

Retailerul german de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach pregăteşte deschiderea celui de-al şaptelea magazin pe piaţa locală, la Oradea. Compania va crea 120 de locuri de muncă în cadrul noului magazin, scrie Ziarul Financiar.

În Oradea, Hornbach va concura cu Leroy Merlin, Dedeman, Arabesque şi Brico Dépôt, toate aceste reţele având puncte de desfacere în oraş. În prezent, magazine sub brandul Hornbach există în Bucureşti (Berceni, Militari şi Baloteşti) şi câte unu în Timişoara, Sibiu şi Braşov. La începutul anului 2018, Hornbach a lansat şi magazinul online, de unde pot fi comandate produse, care ulterior sunt fie livrate la domiciliu, fie rezervate, putând fi ridicate din magazin.

Hornbach are în România cele mai mari magazine de materiale de construcţii ca suprafaţă, în condiţiile în care competitorii au suprafeţe sub 20.000 de metri pătraţi per unitate. Magazinele Hornbach au o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi fiecare, cu excepţia celui din Sibiu, care se întinde pe 12.000 de metri pătraţi.

Hornbach şi-a majorat afacerile de pe plan local cu 10% în 2018, sărind astfel considerabil, pentru prima dată, de 700 de milioane de lei, după cum arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Afacerile au ajuns astfel la 769,5 mil. lei (167 mil. euro). Profitul firmei Hornbach Centrala – prin care este operat businessul germanilor pe piaţa locală – a scăzut uşor şi a ajuns la 16,5 milioane de lei.

Grupul german Hornbach a fost înfiinţat ca o afacere de familie în 1877 şi deţine în prezent peste 150 de magazine de materiale de construcţii şi grădinărit în nouă ţări din Europa (Germania, Luxemburg, Olanda, Austria, România, Slovacia, Suedia, Elveţia şi Cehia). În anul financiar 2018/2019 (1 martie 2018 – 28 februarie 2019), grupul Hornbach a înregistrat afaceri de 4,4 miliarde de euro, în creştere cu 5,3% faţă de anul financiar anterior, potrivit datelor de pe site-ul grupului german. În România, retailerul a intrat în 2007, când a inaugurat magazinul din Berceni.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments