web analytics
Sunteți aici

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv angajează 120 de oameni pentru fabrica din Braşov

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, are disponibile în prezent 120 de locuri de muncă la fabrica de sisteme de siguranţă auto din Braşov, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov. Compania are disponibile 60 de joburi pentru muncitori necalificaţi, la asamblarea, montarea pieselor şi încă 60 de locuri de muncă pentru montatori subansambluri, potrivit AJOFM Braşov.

Autoliv deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Rovinari, cea din urmă fiind inaugurată de suedezi în toamna acestui an. Pe lângă unităţile de producţie a componentelor auto, compania mai deţine la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa.

Compania Autoliv România a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de peste 4 mld. lei (860,5 mil. euro), mai mult cu 2% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Autoliv România a realizat anul trecut un profit net de aproximativ 160,3 mil. lei (34,5 mil. euro), în creştere cu aproximativ 42% faţă de anul precedent, având un număr mediu de 9.403 angajaţi, conform site-ului mfinanţe.ro. În prezent, Autoliv a ajuns la peste 10.000 de angajaţi în locaţiile din România, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. 

Compania a inaugurat în septembrie, anul acesta, o nouă fabrică, la Rovinari, judeţul Gorj, unde produce închizători pentru centurile de siguranţă auto, o investiţie greenfield de peste 20 mil. euro, potrivit reprezentanţilor primariei Rovinari. În cadrul fabricii de închizători pentru centurile de siguranţă auto de la Rovinari au fost angajaţi deja aproape 400 de oameni, urmând ca numărul acestora să crească la 1.250 de persoane până la finalul anului viitor.

Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume, cu peste 72.000 de angajaţi la nivel global, realizează vânzări consolidate de peste 10 mld. dolari, potrivit informaţiilor de pe site-ul Autoliv. Compania produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători din industria automotive, având operaţiuni în 27 de ţări. Compania este listată la New York Stock Exchange (NYSE: ALV).

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW