web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Emerson a ajuns la afaceri de 219 mil. dolari în anul fiscal 2019

Emerson a ajuns la afaceri de 219 mil. dolari în anul fiscal 2019

Compania americană Emerson, care a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare, estimează pentru intervalul octombrie 2018-septembrie 2019 (perioada de raportare financiară a companiei) o cifră de afaceri de 219 mil. dolari, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului fiscal 2018, potrivit Ziarului Financiar.

”Principalii factori ce au condus către această creştere sunt dis­ciplina noastră fi­nan­­cia­ră puternică, orientată spre optimi­zarea costurilor, şi dezvoltarea şi instruirea profesională a angajaţilor”, au declarat oficialii Emerson din România.

Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Euro­pa. Americanii mai deţin pe piaţa locală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bucureşti, pen­tru activităţi de vân­zări şi service, unde lu­crează aproximativ 50 de anga­jaţi. Emerson avea la finalul lunii octombrie a aces­tui an peste 2.700 de angajaţi, după ce compania a recrutat în 2019 aproxi­mativ 300 de oameni, fiecare cu expertiză, abilităţi şi experienţe diferite.

Compania avea disponibile în octom­brie aproximativ 150 de locuri de muncă în domeniile automatizare şi inginerie meca­nică, tehnologia informaţiei, dezvoltare de soft­ware, achiziţii, logistică, planificare stra­tegică, finanţe, resurse umane, marketing, customer care şi producţie (inclusiv lucrători pentru linia de producţie).

Compania a investit în anul fiscal 2019 aproximativ 4,8 mil. dolari, în principal pen­tru modernizarea echipamentelor de pro­ducţie în campusul din Cluj-Napoca şi a unor clădiri de birouri. Pentru prima jumătate a anului fiscal 2020 Emerson are în plan continuarea procesului de moderni­za­rea a echipamentelor de producţie şi a unor clădiri de birouri, o investiţie de aproximativ 2,5 mil. dolari. Gigantul american Emerson, cu vânzări globale de 17,4 mld. dolari în 2018, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW