19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALContinental a investit anul acesta peste 32 mil. euro în extinderea centrului...

Continental a investit anul acesta peste 32 mil. euro în extinderea centrului de producţie şi inginerie de la Sibiu

Compania Continental Auto­motive Systems a investit peste 32 mil. euro în extinderea cu încă două clădiri a centrului de la Sibiu – modulul 6 de producţie şi în a treia unitate dedicată activităţilor de cercetare şi dezvoltare. Centrul Continental de la Sibiu a crescut în ultimii ani, ajungând în prezent la aproximativ 4.000 de angajaţi. Continental aniversează anul acesta 15 ani de activitate la Sibiu, devenind cel mai mare angajator din regiune. CompaniaContinental Automotive Systems a avut în 2018 o cifră de afaceri de peste 4,292 mld. lei, un profit net de 852,5 mil. lei şi un număr mediu de 3.881 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Modulul 6 este întins pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 mp şi separat în 2 corpuri. Primul corp, de 2 etaje, este destinat pentru producţie, logistică, vestiare şi spaţii pentru birouri. Zona de producţie are o capacitate de 150 persoane/schimb, iar zona birourilor a fost gândită pentru 250 de persoane. Cel de-al doilea corp are un singur nivel şi este destinat depozitării materialelor chimice.

A treia clădire, dedicată activităţilor de cercetare şi dezvoltare, este ridicată pe trei niveluri, are suprafaţa construită la sol de peste 4.600 mp şi suprafaţa desfăşurată de peste 12.000 mp. Parterul noului corp este destinat laboratoarelor, unde îşi vor putea desfăşura activitatea şi studentţii Universităţii ”Lucian Blaga”. Acolo vor fi şi spaţii tehnice şi o aulă, iar etajele sunt destinate birourilor şi laboratoarelor de test. Capacitatea maximă a noii clădiri este de 1.100 de locuri.

Odată cu inaugurarea celor două clădiri, Continental din Sibiu dispune acum de 6 module de producţie şi 3 clădiri pentru cercetare şi dezvoltare. La Sibiu sunt dezvoltate, testate sau produse unităţi electro­nice de control pentru industria auto­motive, precum sisteme inteligente de frâ­nare, sisteme de asistare la condus, sisteme care contribuie la confortul în maşină sau pedala de acceleraţie care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. 

”Acum 15 ani am deschis această locaţie. în acel moment nimeni nu credea că vom atinge această dimensiune. Planul iniţial a fost mai modest decât acesta. Suntem astăzi cel mai mare anga­jator şi unul dintre cei mai căutaţi angajatori din zona Sibi­ului”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locaţiei Conti­nental din Sibiu, într-un comunicat de presă Continental Sibiu a făcut paşi importanţi în direcţia indus­triei 4.0, iar roboţii şi coboţii fac deja parte din fluxul de producţie, po­trivit reprezentanţilor compa­niei.

Continental, al doilea cel mai mare producător de componente auto din lume, a anunţat că va investi circa 1,1 mld. euro până în 2029 pentru a obţine o reducere anuală de costuri cu 500 mil. euro începând cu 2023. In 2018, Continental a ajuns la o cifră de afaceri globală de 44,4 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 245.000 de angajaţi în 60 de ţări şi pieţe de desfacere. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments