29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Punctual Comimpex finalizează anul cu afaceri de 131 mil....

Clujenii de la Punctual Comimpex finalizează anul cu afaceri de 131 mil. euro, plus 9%

Distribuitorul de ţigarete Punctual Comimpex din Cluj-Na­po­ca, deţinut de antre­prenorul Vasile Mureşan, esti­mea­ză pentru acest an o cifră de afaceri de 625 mil. lei (131 mil. euro), în creştere cu aproximativ 9% faţă de anul trecut, şi un profit net de 8 mil. lei (aproximativ 1,7 mil. euro), scrie Ziarul Financiar. Distri­bui­torul clujean se numără printre cele mai mari 100 de companii controlate de antre­prenori români.

”Evoluţia pozitivă a afacerilor se datorează exclusiv creşterii preţurilor la ţigarete şi lărgirii arealului de vânzare. Pentru 2020, în termeni fizici – număr de ţigarete – nu văd o creştere a vânzărilor, iar în ceea ce priveşte vânzarea valo­rică, depinde de politica de creştere a preţului pe care o vor aplica produ­cătorii“, a declarat Vasile Mureşan, administratorul Punctual Comimpex, citat de ZF.

Mureşan a mai spus că de la 1 no­iem­brie 2019 se aplică pe tot lanţul de vânzare a ţigaretelor principiul tras­abi­lităţii, al scanării produselor din tutun. Începând cu 20 mai 2019 s-a intro­dus la nivelul Uniunii Europene obligativita­tea scanării tuturor produ­selor din tutun, până la clientul final, cu im­plicaţii asupra productivităţii agen­ţiilor şi creşterii costului distri­buţiei.

Sediul companiei se află în Cluj-Na­po­ca, iar punctele de lucru sunt în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Maramureş. Furnizorii sunt companiile pro­du­cătoare şi importatoare de ţigarete din România (BAT, JTI, Philip Morris, China Tobacco Hongta Hering), iar clienţii provin în principal din mediul rural, din zona ariei proprii de distribuţie. Anul trecut a fost înfiinţată o divizie de distribuţie de băuturi în cadrul companiei Punctual Comimpex, prin preluarea unei alte firme din cadrul grupului, care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Cluj.

Compania a investit anul trecut 2,3 mil. lei, în principal pentru reînnoirea parcului auto şi în tehnică de calcul. În acest an compania a investit 2,1 mil lei pentru achiziţionarea unor maşini de distribuţie şi în tehnică de calcul. Distribuitorul clujean de ţigarete dispune de 127 de angajaţi, majoritatea fiind agenţi de vânzare. Compania Punctual Comimpex a fost înfiinţată în anul 1993 la Cluj-Napoca şi este deţinută de omul de afaceri Vasile Mureşan.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments