web analytics
Sunteți aici

Târgu Mureș a atras fonduri europene de 64 mil. euro pentru modernizare

Primăria Târgu Mureș a accesat fonduri europene de 64 mil. euro pentru proiecte de modernizare a municipiului. Banii europeni vor fi alocați municipalității pentru 12 proiecte ce presupun achiziția a 47 de autobuze electrice și 38 de autobuze hibrid, care vor ajunge în oraș, cel târziu în vara anului viitor. Vor fi modernizate 137 de stații de autobuze și 3 capete de linie, va fi creat un sistem de e-ticketing, va fi realizat un centru de comandă și control-dispecerat. Odată cu aceste investiții, vor fi modernizate și 47 de intersecții din oraș.

Tot din fonduri europene, primăria Târgu Mureș  va pune la punct infrastructura pietonală și pistele de biciclete în zona Clinicilor. Va amenaja zonele verzi cu spațiu de joacă și de agrement în cartierul Tudor Vladimirescu, va construi un centru multifuncțional în strada Dealului, va extinde și moderniza creșa de pe strada Apaductului și va amenaja o grădiniță și o creșă în cartierul Belvedere.

Undă verde la finanțare a primit și strada Gh. Doja, care își va schimba aproape complet imaginea. De asemenea, vor fi modernizate și reabilitate integral atelierele Liceului Tehnologic ”Gheorghe Șincai”.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW