21.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 30, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de rulmenţi Schaeffler a deschis un nou centru de cercetare şi...

Producătorul de rulmenţi Schaeffler a deschis un nou centru de cercetare şi dezvoltare la Braşov

Producătorul de rulmenţi Schaeffler România a inaugurat noul centru de testare de la Braşov, finalizat în mai puţin de un an de la demararea proiectului. A doua clădire de R&D din cadrul campusului Schaeffler România are o suprafaţă de 8.000 mp şi dispune de 10 celule de testare care asigură toată infrastructura necesară desfăşurării activităţii, precum şi de aproximativ 25 de standuri de probă, pe care se testează componente de motor.

Pe lângă acestea, activitatea de analize tehnice se va desfăşura în laboratoare performante de măsurători geometrice sau analize de material. De asemenea, centrul este conceput pentru a opera independent şi a-şi asigura singur toate activităţile conexe, cum ar fi mentenanţa şi serviciile logistice. În noul centru de testare Schaeffler de la Braşov vor lucra aproximativ 100 de ingineri.

”R&D joacă un rol esenţial în generarea unei creşteri economice inteli­gente şi durabile, în crearea de noi locuri de muncă, în dezvoltarea de produse şi servicii noi care permit creşterea productivităţii şi a competitivităţii industriale“, a declarat Sorin Poteraş, manager of Schaeffler Romania.

Lucrările de construcţii la noul centru de testare Schaeffler de la Braşov au început în luna ianuarie 2019, iar construcţia a fost finalizată în luna octombrie. Decizia alegerii poziţiei centrului de testare la Braşov s-a bazat pe rezultatele demonstrate şi know-how-ul dovedit de-a lungul celor 15 ani de activitate, atât în R&D, cât şi în producţie, Schaeffler România fiind una dintre cele mai mari centre dintre cele 170 ale grupului german din întreaga lume, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Centrul de testare este a doua clădire dedicată acestei activităţi în campusul Schaeffler de la Braşov, alături de centrul de inginerie inaugurat în 2012. Compania nu a făcut publică valoarea investiţiei în noul centru de testare de la Braşov. Schaeffler România a ajuns la finalul lunii iunie a acestui an la 5.000 de angajaţi la Braşov (aproximativ 4.100 de oameni în producţie şi 900 în departamentele suport), fapt ce poziţionează unitatea în rândul celor mai mari companii la nivel local, dar şi a celor mai mari unităţi de producţie din cadrul grupului german.

Compania a fost înfiinţată în anul 2002 la Braşov, sub numele de Ina Schaeffler (redenumită în anul 2006 în Schaeffler România), începându-şi activitatea într-o hală închiriată din fosta uzină Tractorul, cu aproximativ 100 de angajaţi.

Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

Cu peste 92.000 de angajaţi în întreaga lume, grupul Schaeffler a general în 2018 vânzări de aproximativ 14,2 mld. euro. Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 170 de locaţii, din 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments