web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Retailerul de bricolaj Ambient, fondat de sibianul Ioan Ciolan, şi-a francizat toate cele opt magazine locale ca să scape de faliment

Retailerul de bricolaj Ambient, fondat de sibianul Ioan Ciolan, şi-a francizat toate cele opt magazine locale ca să scape de faliment

Antreprenorul Ioan Ciolan, fondatorul reţelei de bricolaj Ambient, a dat şi ultimul magazin sub acest brand, cel din Sibiu, în franciză, astfel că acum toate cele opt unităţi Ambient sunt deţinute de francizaţi, potrivit Ziarului Financiar.

Lehel András, antreprenorul care, prin intermediul APC Universal Partner, operea­ză în sistem de franciză patru centre Ambient, pariază pe afaceri de 89 de mi­lioane de lei (19 mil. euro) pentru întregul an 2019, în creştere cu 28% faţă de anul trecut. Lehel András deţine în franciză magazi­nele Ambient din Bistriţa (preluat în august 2017), Mediaş (septembrie 2017), Sighişoara (noiembrie 2017) şi Sibiu (din august 2019). Recent, magazinul din Sighetu Marmaţiei, pe care de asemenea îl opera din decembrie 2017, a fost închis.

Pentru cele patru ma­gazine funcţionale ale Ambient, operate de APC Universal Partner, lu­crează 240 de angajaţi, iar antreprenorul care le de­ţine spune că nu are în plan să-şi extindă portofoliul şi cu alte unităţi sub acest brand.

În total, există opt magazine Ambient, dintre care patru sunt deţinute de Lehel András, trei de antreprenorul Dan Pitic (la Cluj-Napoca, Alba Iulia, Blaj), iar cel din Râmnicu Vâlcea aparţine firmei Profelis C&V din Sibiu, deţinută de Maria Anghel (75% din acţiuni) şi Vasile Bucurenciu (25%). Magazinul din Sibiu este ultimul care a fost francizat, el fiind deţinut anterior de Ambient SA, compania-mamă, fondată de Ioan Ciolan şi care a intrat în insolvenţă în 2015.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW