28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂDe’Longhi angajează 130 de oameni pentru fabrica de espressoare de cafea din...

De’Longhi angajează 130 de oameni pentru fabrica de espressoare de cafea din Jucu, Cluj

Producătorul de electrocasnice De’Longhi România are disponibile în prezent aproximativ 130 de locuri de muncă pentru fabrica de espressoare de cafea din localitatea Jucu, cele mai multe joburi fiind pentru montatori subansamble (120), dar şi pentru tehnicieni, maşinişti, manipulanţi marfă sau ingineri, potrivit site-ului AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Cluj. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 2.170 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Compania, care produce la Jucu, în judeţul Cluj, espressoare şi blendere, a ajuns anul trecut la afaceri de 1,2 mld. lei, după o creştere de circa 30%, în ritm cu avansul din ultimii ani. Anul trecut, fabrica de la Jucu a grupului italian a realizat 1,4 milioane de espressoare complet automate sub brandul De’Longhi, 2,3 milioane de blendere sub marca Braun şi 0,7 milioane de aparate de cafea pentru grupul Nestlé pentru Dolce Gusto. Fabrica din Cluj a ajuns cea mai mare din lume pentru grup, depăşind anul trecut unitatea de producţie din China.

La Jucu, pe lângă produse finite se realizează şi părţi componente. Mai exact, oficialii companiei declarau recent că vor să localizeze cât mai mult producţia, adică nu doar să asambleze maşinile de cafea sau blenderele, ci să aibă valoare adăugată fabrica. Circa 80% din producţia de componente de espressoare este ”made in Jucu”, pe când la blendere ponderea e chiar mai mare. Spre exemplu, De’Longhi a relocat producţia de motoare de blendere din Germania la Jucu, potrivit informaţiilor transmise anterior de oficialii companiei.

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piaţa locală în 2012 prin preluarea facilităţilor de producţie ale Nokia de la Cluj, a investit peste 100 mil. euro în fabrica din România şi va continua să parieze pe dezvoltare. Acti­vitatea în fabrica De’Longhi de la Jucu a demarat la începutul anului 2013 cu o echipă care realiza o pro­ducţie de aproximativ 500 de ma­şini de cafea zilnic. Pe parcursul anului 2013 s-a realizat transferul celei de-a doua linii de producţie principale şi transferul câtorva linii de producţie suban­samble şi s-a realizat investiţia iniţială în departa­mentul de injecţie mase plastice.

De’Longhi colaborează cu 40-50 de firme din România pe diverse servicii (spre exemplu securitate) şi produse (furnizori de componente, în special în zona Transilvaniei). O parte din componente – ce nu sunt realizate in-house – sunt luate de la parteneri. Unitatea de producţie de la Jucu a realizat la început doar espressoare, însă treptat – pe lângă părţi componente – şi-a extins activitatea cu blendere (mixere verticale) şi cu aparate de cafea pentru Nestle. Grupul are în total patru branduri – trei internaţionale (De“Longhi, Braun şi Kenwood) – şi Ariete. De asemenea, compania are parteneriat cu Nestle pentru producţia de cafetiere. Din 2004 italienii produc pentru Nestle aparate de cafea – pentru Nescafe Dolce Gusto şi Nespresso. Iniţial espressoarele erau realizate în Italia, dar acum şi la Cluj.

Businessul grupului De’Longhi pe plan local a ajuns anul trecut la afaceri de 1,2 miliarde lei (250 mil. euro) în România, în creştere cu 30% faţă de rezultatul obţinut în 2017. Pentru 2019 compania estimează o stagnare a businessului după ce an de an de la intrarea pe piaţă a avansat puternic. La nivel de grup De’Longhi a obţinut în 2018 afaceri de 2 mld. euro, fiind primul an când acest prag a fost depăşit.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments