6.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPrimăria Cluj-Napoca modernizează ''Parcul Feroviarilor'' cu peste 10 mil. euro

Primăria Cluj-Napoca modernizează ”Parcul Feroviarilor” cu peste 10 mil. euro

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul ”Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor”, investiție în valoare totală de 49,6 mil. lei, fără TVA, (aproximativ 10,3 milioane de euro). Acest proiect nu înseamnă doar amenajarea parcului propriu-zis, ci și a străzii de acces și a malurilor Someșului din dreptul parcului, inclusiv construirea a două pasarele pietonale peste râu, dinspre strada Traian.

În cadrul proiectului sunt prevăzute patru obiective de investiții:

1) Amenajarea Parcului Feroviarilor, în suprafață de 53.457 metri pătrați, prin plantarea de arbori și alte tipuri de vegetație, amplasarea de bănci moderne, echipamente de joacă și de fitness, realizarea unui loc pentru jocuri de masă, instalarea de cișmele, rastele pentru biciclete, iluminat public. Vor fi realizate de asemenea două lacuri de agrement (unul de 1.088 de metri pătrați, iar celălalt de 548 de metri pătrați), despărțite de o platformă de odihnă, de pe care va putea fi admirată priveliștea. Parcul Feroviarilor va oferi un nivel ridicat de biodiversitate, toate amenajările propuse ținând cont de obiectivele legate de protejarea naturii și a mediului înconjurător.

2) Amenajarea străzii Parcul Feroviarilor, prin înlocuirea integrală a pavajului, a mobilierului urban și a sistemului de iluminat, precum și prin plantarea de arbori. Vor fi amenajate piste pentru biciclete și vor fi amplasate stații de alimentare pentru bicicletele și trotinetele electrice.

3) Amenajarea malurilor Someșului Mic din dreptul Parcului Feroviarilor, prin amenajări peisajere, noi alei pietonale (din lespezi de piatră), vegetație, mobilier urban și iluminat cu sistem LED.

4) Realizarea a două pasarele pietonale. Vor fi realizate două pasarele destinate pietonilor și bicicliștilor, care vor face legătura cu parcul, dinspre strada Traian. Tot pe malurile Someșului vor fi construite două amfiteatre de mici dimensiuni și două platforme pentru odihnă.

Durata de realizare a investiției este de 22 de luni. Parcul Feroviarilor a trecut din proprietatea Ministerului Transporturilor în proprietatea primăriei Cluj-Napoca în iulie 2017, după numeroase solicitări ale administrației locale.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments