25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBanca Transilvania a avut un profit net de 276 mil. euro la...

Banca Transilvania a avut un profit net de 276 mil. euro la nouă luni, în creştere cu 41%

Grupul Financiar Banca Transilvania a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net consolidat de 1,56 miliarde lei, în creştere cu 26,4%, din care rezultatul băncii reprezintă 1,38 miliarde lei, potrivit rezultatelor trimestriale publicate la BVB. La nivelul băncii, profitul net a avut un avans de 41%. Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu peste 183 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.

”Planul Băncii Transilvania de a susţine economia, antreprenorii şi populaţia şi la bine, şi la greu dă roade. Acest lucru se vede în magnetismul băncii pentru clienti, care ne-a adus un business în creştere susţinută. In continuare ne concentrăm toate eforturile pe finanţarea României, pe experienţa clientilor, eficientizarea operatiunilor si pe investitiile in tehnologie. Am avut un trimestru bun, cu creşteri pe creditare, tranzacţii şi operatiuni.”, declara Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Veniturile operaţionale ale Grupului s+au ridicat la 3,3 miliarde lei, în creştere cu 3,5%, din care banca reprezenta 2,9 miliarde lei, în creştere cu 30%. Activele Grupului BT au ajuns la 86,4 miliarde lei la finalul trimestrului trei, în urcare cu 10%, în timp ce creditele au crescut până la 40,3 miliarde lei.

Depozitele clientilor au ajuns la 71,4 miliarde lei, din care 49,6 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 21,8 miliarde lei ale persoanelor juridice. Peste 7,7 miliarde lei sunt creditele acordate companiilor în primele 9 luni.

Taxa pe activele BT, calculata la sfarsitul primului semestru din acest an si achitata in 25 august, a fost de 90.502 mii lei. Pana in 25 august 2020, aceasta va fi regularizata in functie de suma rezultata din calcularea taxei la nivelul intregului an. Potrivit nivelului taxei preliminare pe active, calculata la data de referinta 30 iunie 2019 si luand in considerare un calcul proportional, daca BT ar inregistra efectul acestei taxe pentru perioada de 9 luni incheiata la 30 septembrie a.c., profitul net la aceasta data ar ajunge la 1.328,03 milioane lei de la 1.385,04 milioane lei.

Rata expunerilor neperformante ale Bancii Transilvania, conform indicatorului EBA, este de 4,49% la 30 septembrie 2019. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 96%.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments