19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Preh România finalizează anul cu investiţii de 21...

Producătorul de componente auto Preh România finalizează anul cu investiţii de 21 mil. euro

Producătorul de componente auto Preh România a derulat în acest an un program de investiţii de 21 mil. euro pentru achiziţionarea de noi utilaje (o linie suplimentară de lăcuire, utilaje de injectare mase plastice multicomponent, linii de asamblare şi testare), dar şi pentru extinderea suprafeţei de producţie, scrie Ziarul Financiar.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, jude­ţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţio­nale pentru volan, comu­tatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi ele­mente de co­mandă din consola cen­trală a automo­bi­le­lor pentru BMW, Volks­wagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

Compania dispune la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în urmă cu trei ani o nouă unitate, de 13.000 mp, destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Preh România. În primul trimestru din 2017, compania a deschis un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, unde produce ”componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor”. Preh România a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 128,5 mil. euro, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Ponderea exporturilor din totalul cifrei de afaceri realizată în primul semestru a fost de 92%. Preh România şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 270 mil. euro, în creştere cu 19,5% faţă de anul trecut. În 2018, compania a avut o cifră de afaceri de peste 1 mld. lei (226,7 mil. euro) şi un număr mediu de 1.533 de angajaţi, conform datelor publice.

Preh România avea la finalul lunii august a acestui an 1.800 de angajaţi, intenţionând să mai recruteze încă 150 de oameni până la sfârşitul lui 2019, în special ingineri, operatori asamblare, controlori calitate şi stivuitorişti. Compania deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008 cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments