-1.3 C
Cluj-Napoca
joi, februarie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAfacerile clujenilor de la Electroglobal au crescut cu peste 10% în primele...

Afacerile clujenilor de la Electroglobal au crescut cu peste 10% în primele nouă luni din 2019

Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electro­global Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a realizat în primele nouă luni din acest an o creştere de peste 10% a cifrei de afaceri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Ziarul Financiar. Avansul a fost consemnat într-un context pozitiv al pieţei şi implementării eficiente a investi­ţiilor şi a măsurilor de eficien­tizare operaţională, potrivit oficialilor companiei.

Pentru finalul anului 2019, manage­men­­tul Electroglobal se aşteaptă la o men­­ţinere a creşterii înregistrate în pri­mele nouă luni, cu accent pe partea de ser­vicii şi în funcţie de evoluţia pieţei. Com­pa­nia a avut în 2018 o cifră de afaceri de peste 100 mil. lei (21,5 mil. euro) şi un pro­fit net de 7 mil. lei (aproximativ 1,5 mil. euro), cu un număr mediu de 102 de an­gajaţi, potrivit Ministerului Finanţelor.

”Datorită dinamicii pieţei de materiale electrice şi a măsurilor de eficien­tizare operaţională ne-am con­soli­dat cotele de piaţă şi suntem pregătiţi să ne implicăm cu aceeaşi determinare în dezvoltarea proiectelor viitoare, astfel încât să ne continuăm creşterea”, a spsu Radu Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal, citat de ZF.

Compania furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborând cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratorii de sistem şi instalatori.

Clujenii dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi eficientizează un sistem existent prin consultanţă, proiectare de sisteme de automatizări, acţionări şi luminotehnică, uzinare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dezvoltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service. Electroglobal derulează proiecte de automatizări în infrastructură – staţii de tratare a apei, industria chimică, a materialelor de construcţii şi automotive, iluminat cu LED, în industria textilă şi sectorul medical.

Electroglobal a realizat anul trecut proiectul pentru instalaţiile electrice de la noul spital privat Regina Maria, inaugurat în decembrie 2018 la Cluj-Napoca în urma unei investiţii de 15 mil. euro. Unitatea reprezintă cea mai mare investiţie a reţelei de sănătate Regina Maria din afara Bucureştiului, având o suprafaţă de 7.000 mp.

Electroglobal a fost înfiinţată în anul 2004 la Cluj, ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care, cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras în 2015 din companie. La momentul înfiinţării, Electroglobal era deţinută de către 4 antreprenori (2 cetăţeni români şi 2 cehi). Compania clujeană a aniversat în acest an 15 ani de activitate, fiind condusă de antreprenorul Radu Ciorba şi crescând până la aproximativ 140 de angajaţi şi afaceri totale de peste 21 mil. euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments