18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDe la conserve la imobiliare: Scandia Food vrea să investească 30 mil.euro...

De la conserve la imobiliare: Scandia Food vrea să investească 30 mil.euro într-un proiect rezidenţial la Sibiu

Scandia Food, cel mai mare producător de conserve din România, vrea să intre pe sectorul imobiliar cu o investiţie de 30 milioane euro într-un proiect rezidenţial la Sibiu, amplasat pe platforma logistică a vechii fabrici Scandia.

Complexul va avea o suprafaţă de aproximativ 70.000 de metri pătraţi şi va include 7 clădiri cu regim de înălţime redus cu un total de 600 de apartamente de 2, 3, 4 camere şi studio-uri, spaţii de servicii, peste 800 de locuri de parcare pentru zona rezidenţială şi pentru cea comercială, parcuri şi spaţii verzi, zone de joacă şi de relaxare pentru copii, precum şi o pistă pentru biciclete.

”Am construit Scandia, una dintre cele mai apreciate mărci de succes din România, ce a devenit de-a lungul timpului un business complex. Dezvoltarea unui produs rezidenţial de amploare în Sibiu, oraşul nostru natal, a venit pe fondul evoluţiei pieţei imobiliare precum şi din dorinţa de a răspunde aşteptărilor generaţiilor de tineri activi. Proiectul este în faza de dezvoltare, PUZ -ul este obţinut anul acesta şi suntem deschişi oricăror oportunităţi de asociere sau vânzare către potenţiali parteneri specializaţi  pentru acest proiect de top”, a declarat Andrei Ursulescu, Director General Scandia Food, alături de Ioan Dâmban, responsabil de dezvoltările imobiliare ale întregului grup.

Preţul apartamentelor în zona în care va fi construit ansamblul rezidenţial dezvoltat de Scandia Food porneşte de la 39.000 de euro. Scandia Food este lider pe piaţa conservelor din România, având o fabrică în judeţul Sibiu, inaugurată în 2010 după o investiţie de 45 mil. euro.

Anul trecut, compania din Sibiu controlată de antreprenori locali a preluat producătorul spaniol de produse din peşte Thenaisie Provote, iar ulterior a adus pe plan local brandul de conserve Tapas, una dintre cele mai importante mărci utilizate la export de compania din Spania. Începând cu 2019, Scandia Food a adăugat în portofoliu brandul Sunset – produse de tip caju, fistic, fructe nobile; iar în 2018 s-au adăugat brandurile Grandes Hoteles, Tapas şi Pombina, odată cu preluarea companiei spaniole Thenaisie Provote. Astfel, mărcile deţinute de Scandia Food sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Kopca, Rotina, Bâlea şi Roua.

Scandia Food a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 244,4 milioane lei,  în creştere cu 14%, şi un profit net de 3,53 milioane lei,  aproape dublu faţă de 2017, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments