web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujeanul Vasile Mureşan a ajuns la afaceri de peste 100 mil. euro cu distribuitorului de ţigări Punctual Comimpex

Clujeanul Vasile Mureşan a ajuns la afaceri de peste 100 mil. euro cu distribuitorului de ţigări Punctual Comimpex

Punctual Comimpex din Cluj-Napoca, o afacere în distribuţia de ţigări (99% din business) deţinută de antreprenorul Vasile Mureşan, a realizat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de aproximativ 478,4 mil. lei (100,5 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Ziarului Financiar. Pentru anul în curs, distribuitorul clujean estimează afaceri de 625 mil. lei (peste 131 mil. euro) şi un profit net de 8 mil. lei (1,7 mil. euro).

”De la 1 noiembrie se aplică pe tot lanţul de vânzare a ţigaretelor princi­piul trasa­bi­lităţii, al scanării produselor din tutun. Cel puţin în prima parte a aces­tui proces se va îngreuna procesul livrărilor, din cauza timpului de lucru mai mare aferent fiecărei livrări. Totodată, nu toţi comercianţii  care vindeau ţigări s-au înscris pe site-ul Imprimeriei Naţionale pentru obţinere codului de tracg & trace, fără de care nu mai pot comercializa ţigarete”, a spus Vasile Mureşan, administratorul Punctual Comimpex, citat de ZF.

Începând cu 20 mai 2019 s-a introdus la nivelul Uniunii Europene obligativitatea scanării tuturor produselor din tutun, până la clientul final, cu implicaţii asu­pra productivităţii agenţiilor şi creşterii costului distribuţiei, potrivit unor informaţii anterioare ale companiei. Sediul companiei Punctual Comimpex se află în Cluj-Napoca, iar punctele de lucru sunt în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Maramureş.

Furnizorii sunt companiile producătoare şi importatoare de ţigarete din România (BAT, JTI, Philip Morris, China Tobacco Hongta Hering), iar clienţii provin în principal din mediul rural, din zona ariei proprii de distribuţie. Anul trecut a fost înfiinţată o divizie de distribuţie de băuturi în cadrul companiei Punctual Comimpex, prin preluarea unei alte firme din cadrul grupului, care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Cluj.

Punctual Comimpex a fost înfiinţată în anul 1993 la Cluj-Napoca şi este deţinută de omul de afaceri Vasile Mureşan. Distribuitorul clujean de ţigarete dispune de 127 de angajaţi, majoritatea fiind agenţi de vânzare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW