33.7 C
Cluj-Napoca
marți, iulie 16, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTClujeanca Roxana Pârjol produce îngheţată moleculară sub brandul ''L’Albero dei sogni'', după...

Clujeanca Roxana Pârjol produce îngheţată moleculară sub brandul ”L’Albero dei sogni”, după o investiţie de 20.000 de euro

Pasiunea pentru îngheţată a determi­nat-o pe Roxana Pârjol să urmeze cursuri de gelaterie la Alma, în Italia, ţară în care a locuit până anul trecut. După 15 ani petrecuţi în străinătate s-a întors la Cluj să producă îngheţată moleculară sub brandul L’Albero dei sogni (Pădure de vis), după o investiţie de 20.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.

”După 15 ani petrecuţi în străinătate am hotărât să mă reîntorc acasă la familia mea, să îmi petrec cât mai mult timp cu fetiţa mea Alyssia, dar şi să fiu independentă financiar. Îmi doream dintotdeauna să devin antrepre­nor pentru că şi părinţii mei au fost antrepre­nori. Voiam să deschid o afacere în sectorul HoReCa, pentru că am urmat cursurile celei mai mari şcoli de bucătari şi cofetari din Italia, ALMA la Scuola Internazionale della Cucina Italiana şi o specializare în Elveţia”, povesteşte Roxana Pârjol, fonda­toarea gelateriei L’Albero dei sogni.

Numele brandului L’Albero dei sogni este inspirat din desertul preferat al antreprenoarei, Pădure de vis, cu care a participat la o emisiune de bucătari şi care a fost apreciata. Ea a lucrat anterior ca chef bucătar într-un restaurant din Italia timp de zece ani.

”Finanţarea businessului a venit treptat, la început din resurse proprii de 20.000 de euro, iar apoi am luat un credit BT Mic pentru a începe să dezvoltăm afacerea, să facem faţă cererii pieţei”, a spus Roxana Pârjol.

Antreprenoarea a urmat un curs de antreprenoriat, în urma căruia a decis să-şi deschidă o gelaterie şi să aducă un produs inovativ pe piaţă, îngheţata moleculară. Ideea s-a transformat într-un bussines după mai multe experimente.

”Am combinat cunoştinţele din bucătă­ria moleculară şi tehnicile din gelaterie pentru a obţine un produs nou. Cu ajutorul azotului lichid, care are temperatura de  -196 de grade Celsius, am transformat compoziţia de îngheţată într-un gelato cremos, fin, natural, cu puţin zahăr şi puţine grăsimi, păstrând intacţi nutrienţii, oferind o experienţă  gustativă unică şi un nivel ridicat de prospeţime”, a mai spus Roxana.

Antreprenoarea spune că cererea pe piaţă pentru îngheţata moleculară este într-o continuă creştere, mai ales în rândul cunoscătorilor de îngheţată artizanală. Materia primă este achiziţionată de la fur­ni­zorii din Italia şi constă în pastă de alu­ne, de fistic, de migdale, ciocolată şi cacao bel­giene, iar fructele de sezon, mierea de al­bi­ne şi laptele sunt achiziţionate de la furnizori locali.

Sortimentele sunt inspirate în primul rând din reţete tradiţionale italiene, dar antreprenoarea a creat şi reţete proprii, unice şi colecţii speciale cu gusturi florale, de lavandă şi afine, rodie şi hibiscus, ciocolată albă şi trandafir sau violetă de Parma, dar şi sortimente cu alcool, cu Aperol Spritz, Hugo, Mojito, cremă bailleys, cremă whiskey, Moscato d’Asti sau Champagne. Un glob de îngheţată, de 50 de grame, costă 6-7 lei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments