web analytics
Sunteți aici

Emerson angajează 150 de oameni pentru campusul din Cluj-Napoca

Compania americană Emerson a ajuns în prezent la peste 2.700 de angajaţi după ce a recrutat în acest an aproximativ 300 de oa­meni, fiecare cu expertiză, abilităţi şi experienţe diferite. Momentan, Emerson mai are disponibile apro­ximativ 150 de joburi, pe care com­pania intenţionează să le ocupe cu oameni calificaţi, scrie Ziarul Financiar.

Locurile de muncă disponibile cu­prind întreaga gamă a opera­ţiunilor companiei Emerson – auto­matizare şi inginerie me­ca­nică, teh­nologia informa­ţiei, dez­voltare de software, achiziţii, lo­gistică, planificare strategică, finan­ţe, resurse umane, marketing, customer care şi pro­ducţie (inclusiv lucrători pentru linia de producţie). Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Europa. Americanii mai deţin pe piaţa locală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bucureşti, pentru activităţi de vânzări şi service, unde lucrează aproximativ 50 de angajaţi.

”Pieţele au fost afectate de factori economici comuni tuturor companiilor din industria noastră în ultimii doi ani. Cheltuielile de capital ale clienţilor industriali au fost afectate de preţurile scăzute ale petrolului şi gazelor, în special în cazul clienţilor noştri industriali din sectorul petrolului şi gazului. În anul fiscal 2020, Emerson se aşteaptă ca preţurile la petrol şi gaze să rămână stabile, într-o direcţie favorabilă pieţelor conexe industriei energetice”, au declarat oficialii Emerson din România, citaţi de ZF.

Emerson a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de peste 910,7 mil. lei (195,9 mil. euro), mai mult cu 34% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a înregistrat anul trecut un profit net de peste 54,4 mil. lei (11,7 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform datelor publice. Numărul mediu de angajaţi ai Emerson a crescut în 2018 cu 404 persoane, ajungând la 2.462 de oameni, potrivit site-ului mfinanţe.ro. Gigantul american Emerson, cu vânzări globale de 17,4 mld. dolari în 2018, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW