6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorii de Salam de Sibiu vor să exporte produsele în Spania şi...

Producătorii de Salam de Sibiu vor să exporte produsele în Spania şi Italia

Salamul de Sibiu, un brand cu o istorie de 100 de ani, urmează să fie răspândit şi pe alte pieţe europene decât piaţa mamă, din 2020 el găsindu-se în meniurile unor restaurante din Spania şi Italia, potrivit lui Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu.

”În 2020 focusul principal pentru noi este România, dar ne îndreptăm atenţia şi spre Spania şi Italia. În Italia şi Spania chefii bucătari au integrat Salamul de Sibiu în meniuri. Europenii sunt încântaţi de Salamul de Sibiu, pentru că ştiu ce înseamnă Indicaţie Geografică Protejată (IGP). În plus, salamul e afumat cu lemn de esenţă tare la rece, ceea ce ne diferenţiază”, a spus Carmen Gavrilescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea adaugă că în cadrul unui târg din China, la care au dus Salamul de Sibiu, au văzut o deschidere şi din partea chinezilor, însă încă nu sunt pregătiţi să penetreze această piaţă. Salamul de Sibiu reprezintă 10% din cota de piaţă a salamurilor din România, potrivit reprezentanţilor asociaţiei. Acesta este un produs medium-premium, preţul mediu al unui pachet de 100 de grame de Salam de Sibiu fiind de 6 lei în retail.

”Acum ne adresăm în cea mai mare parte publicului românesc, dar câştigul nostru este că am dus Salamul de Sibiu pe masa europenilor. Vrem să îl punem în meniuri, dar şi în fripturi. Pentru a câştiga bătălia în afară, trebuie să câştigăm în interior. Încercăm să îl introducem în HoReCa, dar ne e greu. Vrem să acoperim zona de produse premium cu Salamul de Sibiu”, mai spune Carmen Gavrilescu.

Salamul de Sibiu este făcut din carne de scroafă adultă, însă carnea este achiziţionată din spaţiul european, în afară de România. Carnea nu poate fi cumpărată din România, deoarece virusul pestei porcine are efecte asupra calităţii cărnii, iar producătorii români nu mai deţin ştampilă ovală.

Astfel, carnea provine din zone care nu sunt supuse restricţiilor de pestă porcină africană, iar fabricile de prelucrare nu se află în zonele vulnerabile, respectând măsurile zoo-sanitare de combatere a pestei porcine africane. Salamul este produs în 70 de zile şi are termen de valabilitate de 120 de zile.

Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu a fost fondată în anul 2014 şi este compusă din producătorii Agricola Bacău, Scandia Sibiu, Salsi Sinaia parte din grupul Angst, Cris-Tim care produce la fabrica din Prahova salamul de Sibiu, Aldis cu fabrica din Călăraşi şi Reinert.

Sursa Foto: Facebook APC

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments