19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTAntreprenorii Ioana Susan şi Sorin Buiac aşteaptă vânzări de 650.000 de euro...

Antreprenorii Ioana Susan şi Sorin Buiac aşteaptă vânzări de 650.000 de euro cu atelierul de bijuterii personalizate de aur şi de argint din Cluj

Ioana Susan, absolventă de Limbi Străine şi Sociologie în Cluj-Napoca, a decis în decembrie 2010 să devină antreprenor, urmându-şi vechea pasiu­­ne pentru bijuterii, şi a deschis un butic de tip insulă, sub brandul Chic Bijoux, într-un mall din Cluj unde vindea la început bijuterii aduse din import. În 2014 i s-a alăturat în mica afacere şi Sorin Buiac, iar împreună au dezvoltat partea de producţie, cea care defineşte astăzi afacerea celor doi antreprenori clujeni, scrie Ziarul Financiar.

”Am pornit cu un stand de bijuterii într-un mall din Cluj-Napoca şi în primii doi ani vindeam alături de prima mea angajată. Astfel am văzut care sunt nevoile pieţei, ce se cere, cum evoluează trendurile şi ulterior mi-am dat seama că mi-aş dori ceva mai mult pentru acest business. Am început cu co­merţul de bijuterii, dar consider că avem nevoie de mai mult decât o bijuterie stan­dard”, povesteşte Ioana Susan, fondatoarea Chic Bijoux, citată de ZF.

Ulterior, a început să facă bijuterii într-un mic atelier din Cluj, după o colaborare cu Swarovski, de la care cumpăra cristalele chiar de la fabrică din Austria şi le monta în argint în România.

Sorin Buiac s-a alăturat businessului Chic Bijoux în urmă cu cinci ani, moment din care cei doi antreprenori au început să dezvolte atelierul de bijuterii şi să-şi definească mai clar pri­orităţile. În prima faza au investit  20.000 de euro. În prezent, Ioana Susan se ocupă de ac­tivităţile operaţionale ale firmei, creează mo­dele şi întreţine relaţia cu clienţii, iar Sorin Buiac se ocupă de partea tehnică, de stra­tegie şi de marketing.

”Acum realizăm bijuterii prin tăiere şi gravare laser, din aur şi argint. 95% din portofoliu este cu bijuterii din argint, dar înainte de sezon o să avem mai multe din aur. Dar dacă cuiva îi place un produs din argint, putem să-l facem şi din aur. Noi facem produsul de la zero când cineva îl comandă pe site şi poate fi 100% personalizat”, spune Sorin Buiac.

În prezent compania are 11 angajaţi şi mai vrea să angajeze încă trei. Bijuteriile sunt livrate prin curier în 24-48 de ore în ţară, în funcţie de design şi complexitate. Compania a închis insulele din malluri pentru că şi-a dat seama că piaţa tinde să se îndrepte către mediul online.

Avem în cen­trul oraşului Cluj-Napoca un magazin cu bijuterii unicat şi în serie mică din argint cu pietre semipreţioase”, a mai spus Sorin Buiac. Preţurile produselor încep de la 50 de lei până la 250 de lei, pentru bijuteriile din argint, iar preţul auru­lui se calculează în funcţie de gramaj şi o brăţară poate costa peste 1.000 de lei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments