web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Centrul istoric al municipiului Deva se modernizează cu fonduri europene de 4,6 mil. euro

Centrul istoric al municipiului Deva se modernizează cu fonduri europene de 4,6 mil. euro

Primăria Deva a câştigat un proiect european de peste 21,8 mil. lei (4,6 mil. euro) pentru amenajarea zonei pietonale din centrulul istoric, proiect cuprins în strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Deva 2014-2023 şi în planul de mobilitate urbană 2016-2030. Perioada de implementare a proiectului este octombrie 2019-iunie 2022, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Deva.

Proiectul prevede reducerea emisiilor de carbon în municipiul Deva prin amenajarea zonei pietonale din centrul istoric. Pentru reducerea emisiilor de CO2 şi punerea spaţiului în valoare, se va realiza un paviment general unitar pentru zonele preponderent pietonale, amenajări peisagistice a spaţiilor verzi existente şi nou propuse, dotarea cu sistem de irigare a spaţiilor verzi amenajate, dotarea cu iluminat public adecvat, soluţionarea colectării apelor pluviale. Se va instala şi un sistem de reducere a circulaţiei în zona centrală pentru eliminarea traficului excedentar în perimetrul proiectului.

În cadrul Axei prioritare 4 a Programului Operaţional Regional 2014-2020, municipiul Deva va mai semna în perioada următoare încă trei contracte de finanţare pentru 3 proiecte care au fost acceptate la finanţare şi care sunt în verificare finală la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW