18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de materiale de construcţii Daw Benţa demarează producţia de polistiren şi...

Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa demarează producţia de polistiren şi adezivi în două fabrici noi, investiţie de 6,5 mil. euro

Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antreprenorul Remus Aurel Benţa, începe oficial producţia pe 31 octombrie în cele două fabrici noi de polistiren şi de adezivi din judeţul Mureş.

La începutul acestui an, oficialii Daw Benţa spuneau că investesc 6,5 milioane de euro în cele două fabrici noi în care se vor produce polistiren şi adezivi. Lucrările de construcţii au demarat în august anul trecut. Prin această investiţie compania îşi dublează capacitatea de producţie a produselor sub brandul Caparol – marcă din portofoliul Daw Benţa.

Daw Benţa este o companie de tip joint venture înfiinţată în 2001, în urma asocierii între antreprenorul Remus Aurel Benţa şi concernul german Daw SE, producător din domeniul vopselelor şi al materialelor de finisaj în construcţii. Platforma pe care se găsesc fabricile Daw Benţa de vopsele şi tencuieli, adezivi pentru termoizolaţii şi polistiren expandat se află în Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş.

Unităţile au capacităţi de producţie de circa 7.000 de tone de vopsele decorative, 16.000 de tone de tencuieli, 7.200 de tone de adezivi pentru sisteme de termoizolaţie şi 180.000 de metri cubi de polistiren expandat. Compania din Mureş îşi vinde produsele prin intermediul partenerilor de distribuţie, al reprezentanţelor proprii de vânzări, dar şi prin intermediul reţelelor de bricolaj. 

Afacerile consolidate ale Daw Benţa au fost în 2018 de 27 de milioane de euro cumulat pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Compania are peste 280 de angajaţi responsabili de vânzare, logistică şi producţie atât la sediul central al firmei, la Sâncraiu de Mureş, cât şi la reprezentanţele proprii din ţară. Pentru 2019, compania estimează afaceri de 29 de milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de anul trecut. Recent, Daw Benţa a deschis un nou magazin de materiale de construcţii sub brandul Caparol în Republica Moldova.

Daw Benţa produce şi comercializează diverse tipuri de vopsele lavabile de interior şi exterior, amorse, tencuieli, tapete şi produse decorative, toate sub mai multe branduri – Caparol, Capatect, Alpina sau Disbon, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments