web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Pilonul II şi SIF-urile deţin 35% din Banca Transilvania

Pilonul II şi SIF-urile deţin 35% din Banca Transilvania

Fondurile de pensii private Pilon II şi cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi-au majorat expune­rea la Banca Transilvania, cea mai tranzacţionată acţiune de la Bursa de la Bucureşti, de la 30,5% la decembrie 2018 la aproape 35% la iunie 2019, scrie Ziarul Financiar.

Cei mai mari investitori de la Bursa de la Bucureşti au un plasament total de 4 miliarde de lei la cea mai mare bancă din România, în creştere de la 2,9 miliarde de lei la finalul anului trecut, evoluţie determinată atât de creşterea cotaţiei, dar şi ca urmare a procesului de achiziţie de acţiuni.

Astfel, SIF-urile au ajuns să controleze 18,7% din banca cu o capitalizare de 12,5 miliarde de lei, în timp ce cele şapte fonduri de pensii private Pilon II au 16%, arată calculele ZF. Prin urmare, banca de la Cluj devine din ce în ce mai căutată de investitorii instituţionali care au de obicei o strategie de tezaurizare a deţinerilor în sensul în care de exemplu fondurile Pilon II vând foarte rar din acţiuni şi au o strategie de plasament orientată spre dividende. Cel mai probabil politica de dividende a băncii, coroborată cu faptul că acţiunile au fost subevaluate în prima jumătate din 2019 ca urmare a Ordonanţei 114, a atras atenţia marilor investitori din România.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW