web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Cele mai multe IMM-uri au închiriat anul acesta spaţii de birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara

Cele mai multe IMM-uri au închiriat anul acesta spaţii de birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara

Cele mai multe IMM-uri care au închiriat şi preînchiriat spaţii de birouri în prima jumătate a anului 2019 au ales Bucureştiul, cu un total de 69.499 mp, în timp ce pe următoarele locuri s-au clasat Cluj-Napoca şi Timişoara, explică specialiştii ESOP Consulting CORFAC International.  

”În Bucureşti, cea mai căutată zonă este cea de centru-nord, urmată de centru-vest şi de ultracentral pe locul trei”, spune Mirela Raicu, Partner ESOP Consulting. Potrivit sursei, primele trei oraşe din top au fost aceleaşi anul trecut, însă atunci Timişoara era pe locul doi şi Cluj-Napoca pe locul trei, în timp ce topul zonelor din Bucureşti a rămas neschimbat.

Ea atrage atenţia că antreprenorii se orientează mai mult spre zone bune şi spre spaţii de calitate, faţă de anii trecuţi când se concentrau mai mult pe spaţii mari şi ieftine.

”Managerii IMM-urilor şi-au schimbat preferinţele de închiriere, se orientează mai mult spre calitate, decât pe cantitate, caută mai mult spaţii superioare, reprezentative, în zone bune şi foarte bune. Ca urmare, aleg cu precădere trei variante de închiriere sau pre-închiriere: suprafeţe de până în 2.500 mp, în proiecte mari, cu multe faze de dezvoltare, care au servicii şi facilităţi de ultimă generaţie sau în clădiri tip boutique situate în zona ultracentrală sau, a treia variantă, iau în calcul şi spaţiile de birouri din centrele de co-working, unde pot închiria şi perioade mai scurte sau suprafeţe mai mici, bine dotate şi echipate şi cu servicii şi facilităţi pentru angajaţi şi parteneri de afaceri – săli de meeting, recepţie, bucătărie etc”, explică Mirela Raicu.

Printre clădirile alese de companiile medii în 2019 se numără până acum D’OR Business Center, Expo Business Park, Bookcase, Dacia BC, Equilibrium, Art Business Park, Iride Park, Metroffice, Unirii View, Lamda BC, Green Gate, Timpuri Noi Square, AFI Tech, potrivit datelor comaniei ESOP Consulting.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW