Germanii de la Bosch au ajuns în prezent la peste 8.000 de angajaţi pe plan local, în cinci entităţi, ceea ce reprezintă 2% din numărul de angajaţi ai companiei la nivel global.
Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.
În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH, Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitală. Bosch este recunoscută ca unul dintre cei mai apreciaţi angajatori şi la nivel gobal, având aproximativ 410.000 de angajaţi în întreaga lume.
”La 25 de ani de la deschiderea primei filiale în România, compania continuă să îşi consolideze poziţia solidă în ţară (…)”, a declarat Mihai Boldijar director general al Robert Bosch SRL şi reprezentantul grupului Bosch în România.
Bosch a încheiat anul fiscal 2018 cu vânzări consolidate în valoare de 2,1 mld. lei (452 mil. euro) în România, înregistrând astfel o creştere de aproape 9% în comparaţie cu anul precedent. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au ajuns la 5,6 mld. lei (1,2 mld. euro), reprezentând o creştere de 29%. Compania se aşteaptă în acest an la o creştere moderată în toate sectoarele de activitate din România.