6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAntreprenorul Valeriu Trip a investit 2,5 mil. euro într-o fabrică de îmbrăcat...

Antreprenorul Valeriu Trip a investit 2,5 mil. euro într-o fabrică de îmbrăcat volane la Oradea

Compania Valtryp din Oradea, specializată în îmbrăcarea volanelor auto în piele şi lemn, controlată de antreprenorul Valeriu Vasile Trip, a finalizat o investiţie de 11,6 mil. lei (2,5 mil. euro), susţinută din fonduri europene (3,3 mil. lei), fondurii proprii şi fonduri bancare, într-o fabrică de îmbrăcat volane în piele şi lemn, localizată în parcul industrial Eurobusiness II, deţinut de primăria Oradea.

Noua fabrică se în­tin­de pe o suprafaţă to­tală de 7.000 mp şi are o capacitate de pro­ducţie zilnică de 3.000-3.500 de volane îmbrăcate în piele şi/sau lemn. Compania are în plan să angajeze la noua fabrică între 400 şi 600 de oameni. Recrutarea de personal a început deja, iar la vechiul sediu al com­paniei sunt şcola­ri­za­te mai multe persoa­ne de către spe­cia­liştii din dome­niu. Oficialii com­paniei Valtryp spun că vor faci­lita trans­portul an­ga­jaţilor din afara mu­ni­cipiului Oradea cu ma­şini pro­prii şi, în vi­itor, copiii aces­tora vor beneficia de o grădiniţă, care va func­ţiona în apro­pie­rea noii fabrici.

”Intenţia noastră este de a reloca producţia în noua fabrică şi de a angaja între 400 şi 600 de oameni. Prin investiţia noastră dorim să încurajăm antreprenorii români, firmele mici şi mijlocii şi să arătăm faptul că şi companiile româneşti, cu acţionari unici, pot reuşi atât pe piaţa internaţională, cât şi pe cea naţională”, a declarat Valeriu Vasile Trip, director general şi acţionar unic al companiei Valtryp, cu o activitate de 25 de ani în domeniul automotive.

Compania a fost înfiinţată în anul 1995, fiind prima din ţară cu capital 100% românesc, în domeniul automotive. Valtryp fabrică accesorii şi piese pentru autovehicule printr-un proces de producţie preponderent manual. Activitatea principală este îmbrăcarea volanelor în piele sau lemn şi piele, a mânerelor pentru schimbătoare de viteză, a huselor scaunelor şi a tapiţeriei auto.

Valtryp a avut în 2018 o cifră de afaceri de 12,2 mil. lei (2,7 mil. euro), un profit net de aproximativ 3,9 mil. lei (837.000 de euro) şi un număr mediu de 47 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Printre clienţii Valtryp se află producătorii de autoturisme Jaguar, Daimler-Mercedes, Toyota, Audi, Volkswagen sau Porsche. 

Compania a fost înfiinţată în anul 1995 sub denumirea de Valtryp Tour Construction, iar din mai 2011 şi-a schimbat denumirea în Valtryp SRL, avându-l ca acţionar unic pe Trip Vasile Valeriu, care în prezent este şi administratorul acesteia.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments