web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Oradea vrea un stadion de 20.000 de locuri. Investiţia ar putea ajunge la 40 de milioane de euro

Oradea vrea un stadion de 20.000 de locuri. Investiţia ar putea ajunge la 40 de milioane de euro

Primăria municipiului Oradea intenționează realizarea unei arene sportive cu o capacitate de 15.000-20.000 de locuri, o investiţie estimată între 20 și 40 de milioane de euro. Pentru realizarea viitoarei arene sportive au fost analizate doua locații: actualul teren de sport de la Universitatea Oradea și ieșirea din Oradea spre Băile Felix (în spatele noii benzinării Socar).

”Până la finalul acestui an vom derula câteva proceduri în zona respectivă. Vom realiza studiul de fezabilitate cu firma clujeană Dico&Țigănaș, care a realizat proiectele stadioanelor Cluj Arena și Ion Oblemenco (Craiova)”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Până în primăvara anului 2020 urmează să fie realizat un plan de urbanism și studiul de fezabilitate. Referitor la finanțarea proiectului, Bolojan spune că sunt analizate mai multe variante de parteneriate locale cu fonduri europene sau cu Compania Națională de Investiții (după modelul Sălii Polivalente).

Bolojan a mai precizat că noua arena sportivă ar urma să fie asemănătoare cu cea de la Târgu-Jiu, iar pentru startul lucrărilor a vehiculat anul 2021. Costul noului stadion urmează să fie stabilit în funcție de capacitate și de facilitățile acestuia (cu sau fără pistă de alergare), dar şi de soluţia propusă de arhitect. Poate varia, deci, de la 20 la 40 milioane euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW