web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Italienii de la Humanitas Net au pus ochii pe reţeaua de sănătate Regina Maria. În joc sunt peste 300 mil. euro

Italienii de la Humanitas Net au pus ochii pe reţeaua de sănătate Regina Maria. În joc sunt peste 300 mil. euro

Grupul italian Humanitas Net, care deţine nouă spi­ta­le în Italia, se uită cu atenţie la Regina Maria, reţeaua privată de sănătate, scoasă la vânzare de către acţionarul principal, fondul de investiţii Mid Europa Partners, scrie Ziarul Financiar. Sursa citată menţionează că grupul italian pare să fie cel mai interesat de o tranzacţie şi se apropie cel mai mult de cerinţele financiare şi operaţionale ale Mid Europa. În joc sunt peste 300 mil. euro.

Humanitas.net face parte din grupul Techint şi divizia medicală este controlată de Gianfelice Rocca, un cetăţean italian de 71 de ani, cu origini argentiniene. Humanitas Net deţine nouă spitale în Italia şi a avut 1 mi­lion de pacienţi în 2018, potrivit datelor dintr-un raport al companiei. Humanitas Net are 6.500 de angajaţi, dintre care 2.200 sunt medici.

Reţeaua Regina Maria a fost scoasă la vânzare în primăvara acestui an, de procesul de vânzare ocupân­du-se banca de insvestiţii Rothschild şi firma de audit şi consultanţă EY. De achiziţia Regina Maria au fost interesate mai multe grupuri de investitori.

Regina Maria a fost fondată de medicul cardiolog Wargha Enayati în 1995 şi a pornit de la un cabinet de cardiologie sub numele Centrul Medical Unirea, într-un apartament la Piaţa Unirii din Capitală. Medicul Enayati a vândut în 2010 pachetul majoritar de acţiuni fondului de investiţii Advent International, pentru ca în 2015 să iasă complet din acţionariatul reţelei, după ce polonezii de la Mid Europa au preluat întregul pachet de acţiuni al Regina.

Mid Europa Partners, cel mai mare fond regional, a facut mai multe investiţii în România, începând cu Regina Maria, reţeaua de retail Profi, firma de curierat Urgent Cargus, şi mai deţine şi distribuitorul de suplimente alimentare Walmark pe piaţa românească. Investiţiile în România depăşesc 800 milioane de euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW