web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > Continental continuă extinderea la Sibiu după ce a ajuns la peste 4.000 de angajaţi

Continental continuă extinderea la Sibiu după ce a ajuns la peste 4.000 de angajaţi

Gigantul germn Continental, cu afaceri globale de 44,4 miliarde de euro şi aproximativ 245.000 de angajaţi, a investit în extinderea cu încă două clădiri a centrului de la Sibiu – modulul 6 de producţie şi a treia unitate dedicată activităţilor de cercetare şi dezvoltare. Centrul Continental de la Sibiu a crescut în ultimii ani, ajungând în prezent la peste 4.000 de angajaţi.

”Activitatea noastră s-a extins, atât în ceea ce priveşte producţia, cât şi zona de cercetare şi dezvoltare, de aceea mărirea sediului de la Sibiu a fost firească. Cele două noi clădiri reprezintă spaţii şi resurse pentru dezvoltarea com­paniei şi suntem încântaţi de finalizarea lor. Locaţia a crescut în ultimii ani, ajungând la peste 4.000 de angajaţi, iar extinderea sediului va aduce cu sine şi o creştere a numărului acestora”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locaţiei Continental din Sibiu.

Printre produsele dezvoltate, testate şi fabricate la Sibiu se găsesc sisteme de frânare, suspensii pneumatice, unităţi de con­trol electronic destinate cutiilor de vi­teze automate, unităţi de control elec­tro­nic amplasate în interiorul auto­mo­bi­lelor, cum ar fi controlul scaunelor sau al oglinzilor, sisteme de asistenţă avan­sate pentru conducătorii auto.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iaşi şi Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

Continental, al doilea cel mai mare producător de componente auto din lume, a anunţat că va investi circa 1,1 mld. euro până în 2029 pentru a obţine o reducere anuală de costuri cu 500 mil. euro „ncepând cu 2023. În 2018, Continental a ajuns la o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 245.000 de angajaţi în 60 de ţări şi pieţe de desfacere. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW