33.7 C
Cluj-Napoca
marți, iulie 16, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIErasmus - Programul de schimb internaţional pentru Tineri Antreprenori

Erasmus – Programul de schimb internaţional pentru Tineri Antreprenori

Comisia Europeană a pornit şi anul acesta programul de schimb internaţional Erasmus pentru Tineri Antreprenori, care a luat naştere în 2009, prin care persoanele care au în plan să îşi înfiinţeze o afacere şi antreprenorii cu experienţă de maxim trei ani pot face schimb de know-how în cadrul unei companii din alte ţări din Uniunea Europeană.

”Erasmus pentru Tineri Antreprenori ajută antreprenorii europeni aspiranţi să îşi dezvolte abilităţile necesare pentru a demara şi conduce o mică afacere în Europa. Practic, programul sprijină antreprenorii aspiranţi din ţările partenere în proiect, cu idei proaspete dar lipsiţi de experienţă antreprenorială, să-şi lanseze sau să-şi dezvolte propria afacere prin implicarea unor antreprenori de succes din sectoare economice puternice de la nivel local sau regional, care să-i găzduiască pe noii antreprenori în propriile companii, pentru a le oferi îndrumare (mentoring) şi pregătire practică (coaching) în situaţii reale din mediul de business”, a spus Marius Alexa, antreprenor şi consultant de proiecte în cadrul ONG-ului Reginnova New Entrepreneur (NE) din Iaşi, organizaţie ce intermediază de doi ani programul Erasmus pentru Tineri Antreprenori în România. Practic, rolul lui Marius Alexa este de a analiza proiectele anreprenorilor care aderă la programul Erasmus pentru Tineri Antreprenori.

Pentru a putea pleca în schimbul de experienţă prin programul Erasmus pentru Tineri Antreprenori, antreprenorii români trebuie să îşi depună proiectele la patru- cinci companii europene care sunt înscrise în programul de schimb internaţional.

”În cadrul programului sunt înscrise aproximativ 3.900 de companii din toată Europa. Antreprenorii români trebuie să aleagă patru-cinci companii care prezintă interes pentru ei şi apoi aşteaptă ca cererile să le fie aprobate”, a explicat Marius Alexa.

Până în prezent, Erasmus pentru Tineri Antreprenori a creat posibilităţi de finanţare pentru peste 14.000 de antreprenori din Europa, 280 fiind antreprenori români, ceea ce înseamnă 4% din totalul acestora. Marius Alexa a explicat că programul Erasmus pentru Tineri Antrepreori nu oferă şi finanţare antreprenorilor care au nevoie de cash pentru a-şi înfiinţa sau dezvolta businessul, însă cei care pleacă în schimbul internaţional de experienţă primesc o bursă de aproximativ 900 de euro pentru a se putea susţine în cele 12 luni de schimb de experienţă.

Programul este finanţat de Comisia Europeană, prin intermediul organizaţiei europene Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME). Iar din cadrul Reginnova NE echipa implicată în proiect este formată din Caterina Ailiesei, CEO şi project manager Reginnova NE, şi Marius Alexa, antreprenor şi consultant de proiecte Reginnova NE.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments