11.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de materiale de construcţii Daw Benţa din Mureş a deschis cel...

Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa din Mureş a deschis cel de-al doilea magazin sub brandul Caparol din Republica Moldova

Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antreprenorul Remus Aurel Benţa, estimează afaceri de 29 de milioane de euro pentru 2019, în creştere cu 7% faţă de anul trecut. Afacerile sunt cumulate pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, pieţe pe care este prezentă compania. Recent, Daw Benţa a deschis un nou magazin de materiale de construcţii sub brandul Caparol în Republica Moldova.

”Inaugurăm în Bălţi cel de-al doilea centru Caparol, după cel din Chişinău deschis în 2009”, spune Remus Aurel Benţa, directorul general al Daw Benţa. Compania Daw Benţa este prezentă în Republica Moldova de peste zece ani, dezvoltându-şi acolo o reţea de parteneri, comercianţi şi constructori.

Daw Benţa produce şi comercializează diverse tipuri de vopsele lavabile de interior şi exterior, amorse, tencuieli, tapete şi produse decorative, toate sub mai multe branduri – Caparol, Capatect, Alpina sau Disbon, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Afacerile consolidate ale Daw Benţa au fost în 2018 de 27 de milioane de euro cumulat pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Compania are peste 280 de angajaţi responsabili de vânzare, logistică şi producţie atât la sediul central al firmei, la Sâncraiu de Mureş, cât şi la reprezentanţele proprii din ţară. La începutul acestui an, oficialii Daw Benţa spuneau că investesc 6,5 milioane de euro în două fabrici noi în care va produc polistiren şi adezivi.

Lucrările de construcţii au demarat în august anul trecut, activitatea noilor fabrici urmând să înceapă în perioada următoare. Prin această investiţie compania îşi dublează capacitatea de producţie a produselor sub brandul Caparol – marcă din portofoliul Daw Benţa. Daw Benţa este o companie de tip joint venture înfiinţată în 2001, în urma asocierii între antreprenorul Remus Aurel Benţa şi concernul german Daw SE, producător din domeniul vopselelor şi al materialelor de finisaj în construcţii.

Platforma pe care se găsesc fabricile Daw Benţa de vopsele şi tencuieli, adezivi pentru termoizolaţii şi polistiren expandat se află în Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş. Unităţile au capacităţi de producţie de circa 7.000 de tone de vopsele decorative, 16.000 de tone de tencuieli, 7.200 de tone de adezivi pentru sisteme de termoizolaţie şi 180.000 de metri cubi de polistiren expandat. Compania din Mureş îşi vinde produsele prin intermediul partenerilor de distribuţie, al reprezentanţelor proprii de vânzări, dar şi prin intermediul reţelelor de bricolaj. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments