8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFurnizorul clujean de soluţii software PitechPlus a fost preluat de francezii de...

Furnizorul clujean de soluţii software PitechPlus a fost preluat de francezii de la Webhelp

Grupul de origine franceză Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de externalizare a proceselor de business (BPO) la nivel european, cu afaceri de peste 100 mil. lei anul trecut şi 2.000 de angajaţi în România, anunţă achiziţia companiei clujene PitechPlus, care dezvoltă şi implementează soluţii software personalizate, destinate în special digitalizării proceselor de vânzare şi a automatizării proceselor.

Tranzacţia se înscrie în strategia grupului Webhelp de a-şi consolida serviciile ce au la bază tehnologia, destinate sprijinirii clienţilor în implementarea strategiei lor de transformare digitală, printr-o ofertă de soluţii personalizate, ce combină managementul relaţiei cu clienţii, inteligenţa artificială şi automatizarea.  

”Achiziţia reprezintă un pas major în capacitatea noastră de a oferi soluţii tehnologice inovatoare, personalizate, în domenii cheie precum Robotic Process Automation sau digitalizarea end-to-end a proceselor de vânzare”, spune Vincent Tachet, Chief Information Officer al Webhelp Grup.  

Achiziţia va consolida expertiza şi factorii de dezvoltare pentru ambele companii. Astfel, pentru Webhelp şi filiala sa de consultanţă GoBeyond, PitechPlus sporeşte know-how-ul metodologic în dezvoltarea şi gestionarea aplicaţiilor (metodologia Agile, dezvoltare in sprinturi) şi creşte capabilitatea celor 250 de experţi în dezvoltarea şi integrarea de software, în timp ce pentru PitechPlus, Webhelp pune la dispoziţie sinergii comerciale puternice (peste 500 de clienţi au încredere în Webhelp pentru a le gestiona şi optimiza relaţia cu clienţii), acces la noi pieţe şi oportunităţi pentru integrarea inteligenţei artificiale şi a funcţionalităţilor de învăţare automată în soluţiile sale de software personalizate.

”Asocierea cu o echipă globală de antreprenori precum Webhelp, cu care împărtăşim aceeaşi cultură şi aceleaşi valori, este o oportunitate fantastică pentru PitechPlus. Ne oferă contextul ideal pentru a face încă un pas în evoluţia companiei, aducând clienţilor din portofoliul Webhelp expertiza, metodologiile şi talentul colegilor noştri”, consideră Bogdan Herea, CEO PitechPlus şi fondatorul businessului. 

PitechPlus îşi va păstra actuala structură de management, iar Bogdan Herea va asigura în continuare conducerea companiei. Fondată în 2006, PitechPlus oferă soluţii software integrate şi servicii de consultanţă în transformarea digitală pentru 36 de clienţi, din 8 ţări. Cu peste 270 de angajaţi în sediile din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş şi colaborând cu clienţi din Franţa, Elveţia, Germania, Regatul Unit, Statele Unite şi Benelux, PitechPlus are o prezenţă globală, care ii permite să îşi sprijine clienţii să îşi dezvolte afacerile.
 
Cu o capacitate de a acoperi ciclul complet de dezvoltare software, PitechPlus oferă clienţilor săi o gama larga de soluţii, de management al aplicaţiilor şi de automatizare inteligentă. În cursul celor 13 ani de activitate, PitechPlus a fost implicat în peste o mie de proiecte de dezvoltare de software, alături de clienţi din diverse industrii şi sectoare : mobilitate urbană, automotive, retail, divertisment, administraţie publică, turism şi servicii hoteliere, Resurse Umane şi educaţie.   
 
Cu un istoric de creştere constantă, PitechPlus ţinteşte o cifră de afaceri de 11 milioane de euro în 2019, cu douăzeci de procente mai mult faţă de anul precedent, păstrând aceeaşi rată de profit ca şi în 2018.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments