web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania se extinde pe piaţa pensiilor private prin achiziţia Certinvest Pensii

Banca Transilvania se extinde pe piaţa pensiilor private prin achiziţia Certinvest Pensii

Grupul Financiar Banca Transilvania îşi extinde serviciile financiare printr-o investiţie în domeniul  pensiilor administrate privat, potrivit unui comunicat al companiei publicat pe bursă.

BT Asset Management S.A.I.(BTAM) şi BT Investments achiziţionează 100% din Certinvest Pensii, care administrează peste 75 de milioane de lei într-un fond de pensii facultative care are peste 9.500 de participanţi.

”Prin această achiziţie, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opţională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devinăun jucator cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piaţă, pe modelul companiilor pe  care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania”, a spus Ömer Tetik, director general Banca Transilvania.

Urmează etapa de primire a aprobării achiziţiei din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară. BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania,specializată în administrarea de investiţii prin fonduri deschise şi închise. BTAM  are  în  prezent  peste  3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiţii în administrare şi peste 40.000 de clienţi. Tranzacţia a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, membru exclusiv în România al alianţei internaţionale Oaklins.

Banca Transilvania a devenit în 2018 noul lider al sistemului bancar local după active, în urma achiziţiei Bancpost, ajungând la active de 74,3 mld. lei şi o cotă de piaţă de circa 16,5%.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW