19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTurbos Hoet, cel mai mare dealer de camioane DAF din lume, a...

Turbos Hoet, cel mai mare dealer de camioane DAF din lume, a preluat 50% din acţiunile EVW Holding Cluj

Compania belgiană Turbos Hoet Group, cu activităţi în vânzarea de camioane noi şi rulate şi în distribuţia de piese de schimb, a achiziţionat în primăvara acestui an 50% din acţiunile companiei clujene EVW Holding, unicul importator şi distribuitor al camioanelor DAF în România, scrie Ziarul Financiar.

Schimbările în EVW Holding au început încă din primele luni ale anului 2019, când Gheorghe Chita a devenit unic acţionar al companiei, după ce foştii parteneri Ad van Wijk şi Mircea Mureşan au hotărât să se separe şi astfel ”fiecare dintre ei să se poată implica 100% în businessul de care se simte mai apropiat şi la care se pricepe cel mai bine”, potrivit unui comunicat de presă al companiei EVW Holding.

Astfel, Ad van Wijk şi Mircea Mureşan au hotărât să con­tinue managementul companiei Logistic E van Wijk (furnizor de servicii integrate de transport şi logistică), iar Gheorghe Chita, cu experienţă în mecanică şi construcţii, şi mai impli­cat în activita­tea de vânzări şi service, să preia frâiele EVW Holding.

”Când Gheorghe Chita – pe care îl cunoşteam de mult, pentru că suntem parteneri în TH România, compania care vinde aici turbosu­flante – m-a întrebat dacă sunt intere­sat de un joint-venture, am fost foarte entuziasmaţi de acest proiect, cu atât mai mult cu cât România a fost mereu o provocare interesantă pen­tru noi, deoarece nu puteam intra pe această piaţă din moment ce DAF lucrează cu un singur distribuitor în fiecare ţară“, a declarat Piet Wauters, CEO al Turbos Hoet Group.

Turbos Hoet Group, cu sediul central în Hooglede (Belgia), are o experienta de peste 40 de ani în vânzarea de camioane noi şi rulate şi în distribuţia de piese de schimb, fiind lider pe piaţa europeană a turbosuflantelor în 2017, cu vânzări de circa 62.000 de unităţi.

Cu 970 de angajaţi, TH Group este activ în Franţa, Olanda, Belgia, Rusia, Polonia, România (compania Turbo’s Hoet România cu afaceri de 6,9 mil. lei în 2018) şi Belarus. Totodată, compania belgiană este cel mai mare dealer DAF din lume, cu 4.150 de camioane noi livrate în Europa: aproximativ 1.000 în Belgia, 850 în Franţa, 650 în Bulgaria, 400 în Belarus şi 700 în Rusia. La nivelul României, vânzările capetelor tractor DAF se situează la acelaşi nivel cu cele de anul trecut, potrivit companiei EVW Holding.

Compania EVW Holding a avut în 2018 o cifră de afaceri de 404,7 mil. lei (87 mil. euro), în creştere cu aproximativ 74% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a înregistrat anul trecut un profit net de peste 1 mil. lei (217.000 de euro), de 3,5 ori mai mare faţă de anul precedent, cu un număr mediu de 466 de angajaţi, conform datelor publice.

EVW Holding este unic importator al DAF în România din 1996 şi dealer autorizat pentru Isuzu, Tatra Phoenix şi VDL Bus & Coach. Actualul CEO al EVW Holding, Gheorghe Chita, s-a implicat foarte mult în expansiunea firmei, gândită la început la nivel local şi care s-a dezvoltat în timp în toată România, astfel ca îşi doreşte ca EVW Holding să ajungă ”pe o poziţie similară cu potenţialul pe care îl are”, potrivit comunicatului de presă transmis de EVW Holding.

Compania EVW Holding cuprinde cinci divizii de business: vânzări vehicule noi (DAF, Isuzu, Tatra Phoenix, VDL Bus & Coach), vânzări vehicule rulate (toate mărcile), service camioane (service autorizat DAF, Isuzu, Tatra Phoenix, VDL Bus & Coach, service multimarcă), vânzări piese camioane (piese originale DAF şi TRP) şi vânzări anvelope camioane şi producţie anvelope reşapate Bandag. EVW Holding are sediul central în localitatea Gilău, judeţul Cluj şi filiale în Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Iaşi, Piteşti, Pantelimon şi Chişinău, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments